<

Кличко звільнив свого заступника, який встряв у скандал з поліцейськими та побив правоохоронця

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:48 | 27.04.2020 / Новини / , , /
Перегляди
6
/ коментарі 2

26-го квітня у Києві поліцейські зупинили автомобіль, що рухався з вимкненими фарами в темну пору доби. Як виявилось, водійка авто депутатка Київради Людмила Костенко, ймовірно, була на підпитку, проте відмовилась проходити алкотест, а на пасажирському сидінні перебував заступник Кличка Володимира Слончак, який вступив у конфлікт з патрульними та завдав удару одному поліцейському.

Про зупинку авто інформує Київ оперативний у фейсбук.

Починалось все доволі стандартно – на вулиці Льва Толстого правоохоронці зупинили автомобіль Mercedes. Причиною зупинки було те, що водійка Костенко Людмила Василівна (вона ж депутат та заступник голови постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку) забула ввімкнути фари.

До слова, у 99% випадків за таке правопорушення патрульні просто дивляться документи, перевіряють по наявним базам, попереджають і відпускають.

“Мабуть, так би і закінчилося, але збоку від Костенко сидів ще один чиновник – Слончак Володимир Вікторович (він же заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень), який вирішив трохи подуркувати перед панянкою, а тому постійно промовляв «та ви знаєте кто ми», «та завтра от вас тут і слєда не будет» і так далі.

Так, як на його репліки ніхто не реагував, він вирішив вийти із авто, почав чіплятися до інспектора патрульної поліції, а потім взагалі накинувся на нього із кулаками. Неадекватного дебошира-заступника затримали, а правоохоронцю викликали швидку і госпіталізували із травмою”, – йдеться у повідомлені

Тим часом, Костенко відмовилася від проходження тесту на стан сп’яніння.

Поліцейські склали на правопорушницю адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Додають, що автівку відправили на штраф-майданчик.

На місці працювала слідчо-оперативна група, яка задокументувала цю подію.

Увага, на відео міститься нецензурна лексика!

Згодом з’явилась інформація, що Віталій Кличко звільнив свого заступника через інцидент із поліцією.

По це повідомив голова КМДА на онлайн-брифінгу, – передає УП.

Він вибачився за не гідну поведінку заступника голови КМДА

Хочу повідомити, що я звільнив заступника голови КМДА Володимира Слончака. Думаю, ви бачили в новинах, що відбулося вчора пізно ввечері. Я не дозволю дискредитувати міську владу – в першу чергу тим, хто її представляє.

..Я не раз говорив, що нікого покривати не буду. Володимир Слончак повинен відповідати за свої вчинки за законом як і кожен громадянин України”, – заявив Кличко.

У поліції Києва заявили, що Слончак мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, за вчинене йому загрожує до 5 років ув’язнення.

До слова, Слончак був заступником голови КМДА Віталія Кличка з питань здійснення самоврядних повноважень. До того з 2006 року працював у Київраді на різних посадах – від головного спеціаліста відділу правової експертизи проєктів рішень Київради до начальника управління правового забезпечення діяльності Київради. Слончак також є голова наглядової ради будівельної холдингової компанії “Київміськбуд”.




коментарів: 2
  1. кандидат юридичних наук….заслужений юрист України…..значить знає що робить))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер