<

Кличко виграв суд у телеканалу «1+1» через сюжет програми Дубінського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:47 | 3.03.2021 / Новини / , /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Міський голова Києва Віталій Кличко виграв судовий позов проти телеканалу «1+1» про захист честі та гідності. Він заявляв, що журналісти програми «Гроші» оприлюднили щодо нього неправдиву інформацію.

Про це йдеться у рішенні Подільського районного суду Києва, який розглядав цю справу, – передає Громадське.

Мер Києва та його колишній радник Дмитро Білоцерковець ще у серпні 2019 року подали позов проти «Телерадіокомпанії «Студія 1+1» після виходу програми «Гроші» Олександра Дубінського.

У випуску програми від 24 червня 2019 року «Як крадуть у киян, або схеми Кличка на МАФах» журналісти заявляли, що «мер Кличко та його мафія отримують свою долю з кожної гривні, яку ви платите у ларьку».

Суд вирішив частково задовольнити позов Кличка та Білоцерковця, визнати неправдивою інформацію у випуску програми, а також зобов’язав телеканал видалити відео з сайту, ютуб-каналу «1+1» та соцмереж. Наразі відео вже видалили з усіх платформ телеканалу.

Окрім того, «1+1» має виплатити Дмитру Білоцерковцю 50 тисяч гривень моральної шкоди. Телеканал своєю чергою має ще 30 днів, щоб оскаржити це рішення в Київському апеляційному суді.

Сам Кличко заявив, що рішення ніяк не пов’язане з обмеженням свободи слова журналістів програми «Гроші».

«Наскільки ви пам’ятаєте, тоді проти мене була розгорнута широка кампанія з дискредитації. І я заявив, що захищатиму свою честь і гідність у суді. Тому й подав позов до суду на канал «1+1», який поливав мене брудом. Про наступ на свободу слова тут не йдеться», ㅡ сказав він.

Кличко проти «1+1»

Нагадаємо, раніше брати Віталій та Володимир Клички також подали позов на 10 мільйонів гривень про захист честі та гідності проти телекомпанії «1+1» через маніпуляції. Тоді Віталій Кличко заявив, що телеканал «поливає брудом» його та брата. Міський голова Києва певен, що проти них була розгорнута компанія з дискредитації, до чого причетні соратники Януковича.

До того Віталій Кличко грозив судом на той час генеральному директору «1+1» Олександру Ткаченку та наводив приклад цих, на його думку, маніпуляцій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця