<

Кір не відступає. Серед хворих волинян є медики

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:23 | 26.05.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

На Волині зафіксували нові випадки захворювання на кір.  Так, за останній тиждень (з 19 по 25 травня) на кір в області захворіло 114 осіб, проти 120 минулого тижня. 

Про це повідомиляє ВолиньPost з посиланням на Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Найбільше випадків (понад 56% від усіх захворілих) зареєстровано у Ковелі – 64 особи. В Камінь-Каширському та Любомльському районах захворіло по 7 осіб, в Ковельському районі – 6, Ратнівському, Шацькому, Луцькому районах та Нововолинськ по 4. Поодинокі випадки реєструються і в інших районах та містах області. Не зафіксована захворюваність лише в Любешівському районі.

Серед хворих – 90 дітей віком до 17 років, а це 80% від усіх захворілих, в тому числі 6 дітей до 1 року.

20% від усіх захворілих становлять дорослі – 24 особи. Серед постраждалих дорослих переважає вікова категорія 30-40 років, найстаршому хворому 64 роки. Зареєстровано захворювання на кір у вагітної із Турійського району. Із 10 працюючих дорослих, котрі захворіли на кір цього тижня, 6 — це медичні працівники.

У порівнянні з минулим тижнем збільшилась кількість осіб, котрі потребували стаціонарного лікування – 41 особа проти 34. Інші хворі лікуються в домашніх умовах.

За останній тиждень зареєстровано 3 спалахи кору, усі в Ковелі: один з них в дитячому навчально-виховному закладі № 1 та 2 в побуті. Основна причина виникнення спалахів – це відсутність щеплень проти кору у захворілих, або імунізація з порушенням календаря.

З початку року кількість хворих кором в області становить близько 750 осіб.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер