<

До кінця 2017-го року в зоні ЧАЕС з’являться перші сонячні панелі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:17 | 8.04.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Парк сонячної енергії розпочне свою роботу в зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції вже до кінця 2017 року.

Про це під час брифінгу 5-го квітня розповів голова Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАУЗВ) Віталій Петрук, Волинські новини– пишуть .

З об’єктивної точки зору, зона відчуження не є найкращим місцем для розвитку сонячної енергетики. Проте, ці площі в результаті аварії стали покинутими – 30 років тут, фактично, нічого не відбувається, окрім роботи з радіоактивними відходами та діяльності науковців.

Відтак, зі слів Віталія Петрука, почали шукати шляхи найбільш корисного для держави та людей використання цих територій. Одним з них стало створення Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Проте, відкритим залишалось запитання про те, як використати територію, яка найближча до атомної станції. Згодом прийшла ідея зробити парк сонячної енергетики, яка знайшла відгук в інвесторів.

«Звичайно, на півдні кращі умови з точки зору клімату, проте і тут є все необхідне: великі території, енергетичне мережеве господарство, кваліфіковані енергетики», – каже Віталій Петрук та додає, що розміщатись вони будуть в 10-кілометровій зоні спеціального промислового використання.

Інвестувати в сонячну енергетику буде приватний бізнес, держава, своєю чергою, створює для цього необхідні умови.

«Минулого року ми оголосили прийом заявок від інвесторів, які готові орендувати тут землю для розміщення панелей, та не очікували такої уваги. Зараз в нас інше питання: як зробити процедуру максимально прозорою та пояснити інвесторам, чому обрали одного, а не іншого», – підсумовує Віталій Петрук і переконує, що перші сонячні панелі встановлять вже цього року, після чого розвиватимуть парк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер