<

Кінець локдауну: в Україні пом’якшили обмеження та планують повернутись до адаптивного карантину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:37 | 25.01.2021 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

З початку доби 25-го січня в Україні знову діють карантинні обмеження, притаманні для помаранчевого рівня епідемічної небезпеки, однак Міністерство охорони здоров’я проаналізує ситуацію по регіонах на предмет повернення адаптивного карантину. 

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу, – передає УП.

“Жорсткий карантин діяв з 8-го січня. Відсьогодні з нуля годин жорсткі карантинні обмеження припиняються – і ми переходимо до іншого режиму… 

Ми повертаємося до обмежень, які були до 8-го січня. Карантин у нас у країні встановлений поки до 28-го лютого”.

Степанов повідомив, що МОЗ впродовж тижня проаналізує ситуацію з коронавірусом по регіонах, бо хоче повернутися до адаптивного карантину, як було влітку: коли в залежності від епідемічної ситуації в регіоні запроваджуються певні обмеження. 

На даний момент по всій Україні забороняється, зокрема:

  • Відвідування закладів освіти групами понад 20 осіб, крім закладів дошкільної,  загальної, середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти. Це більше стосується закладів вищої освіти: лекцій, семінарів. 
  • Відвідування закладів освіти у разі, коли на самоізоляції перебуває понад 50% учнів та персоналу закладу освіти. 
  • Проведення у закладах освіти масових заходів – вистав, свят, концертів за участю дітей більше, ніж однієї групи/класу та з присутністю відвідувачів. 
  • Проведення у розважальних закладах та закладах харчування святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій. 
  • Приймання відвідувачів у музеях та на виставках у галереях, якщо в залах присутні більше 1 особи на 10 кв м.
  • Проведення масових культурних заходів (зокрема, концертів), спортивних, соціальних, рекламних та інших заходів, якщо в них бере участь понад 20 осіб та недотримана дистанція у 1,5 метри між учасниками. Винятки: офіційні та професійні спортивні заходи без глядачів, іспити для нотаріату, заходи для забезпечення роботи органів влади.
  • Робота кінотеатрів та закладів культури з наповненістю понад 50% місць у залі. 
  • Перевезення у пасажирському транспорті більше пасажирів, ніж є сидячих місць. 
  • Робота дискотек і нічних клубів. 

Тобто тепер школи та виші поновили очне навчання, супермаркети можуть продавати промтовари, бутіки – одяг та взуття, громадяни можуть вживати їжу та напої безпосередньо в ресторанах і кав’ярнях, ходити на вистави та кіно, у спортзали й басейни тощо.

Нагадаємо, в Україні з 8-го до 24-го січня включно діяв жорсткіший карантин, не працювали торгово-розважальні центри, магазини промислових товарів, кафе й ресторани (крім як на доставку), спортзали й басейни, драматичні й кінотеатри, музеї, школи й вищі навчальні заклади не приймали учнів та студентів тощо. 

МОЗ відзначив стабілізацію епідемічної ситуації після різдвяно-новорічних свят і вирішив не продовжувати жорсткий карантин. Загальний карантин діятиме щонайменше до весни.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер