<

Кількість жертв землетрусів у Туреччині та Сирії зросла до понад 4000 людей: рятувальники продовжують розбирати завали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:31 | 7.02.2023 / Новини / , , /
Перегляди
158
/ Коментарі відсутні

На більшій частині півдня Туреччини та півночі Сирії всю ніч тривала рятувальна операція після двох потужних землетрусів, внаслідок яких загинуло понад 4300 людей і 15 тисяч поранено.

Про це повідомляє BBC Україна.

Перший землетрус магнітудою 7,8 стався о 04:17 за місцевим часом у понеділок, епіцентр був на глибині 17,9 км поблизу міста Газіантеп на південному сході Туреччини. За ним було понад 40 афтершоків.

Потім приблизно о 13:30 за місцевим часом стався другий землетрус магнітудою 7,5. Його епіцентр був у районі Ельбістан у південно-східному турецькому регіоні Кахраманмараш.

Жертвами землетрусів стали понад 4310 людей. Тільки в Туреччині після першого землетрусу загинуло понад 2900 людей, понад 15 тисяч отримали поранення. У сусідній Сирії загинуло понад 1400 людей.

У Туреччині оголосили семиденну жалобу.

Є припущення, що кількість жертв помітно зросте, адже багато людей можуть бути під завалами. Загалом зруйновані близько 3400 будинків, включно з житловими багатоповерхівками.

Усю ніч тривала рятувальна операція з пошуку людей, які опинилися під завалами після обвалення тисяч будівель в обох країнах.

Країни, зокрема США та Південна Корея, відправляють у регіон допомогу після того, як Туреччина звернулася із закликом про допомогу. Агентство з надзвичайних ситуацій Туреччини AFAD повідомляє, що понад 2600 співробітників із 65 країн направлено у зону лиха для допомоги турецьким рятувальникам.

Загалом доставлено 300 тисяч ковдр та понад 41 тисячу сімейних наметів.

Президент Червоного Півмісяця Керем Кінік попросив людей не їздити на своїх автомобілях до зон землетрусу, щоб пожертвувати гуманітарну допомогу. Безпечніше привозити ковдри, теплий одяг та взуття до пунктів збору, звідки потім його доставлять до постраждалих регіонів.

“Автомобілі провалилися у 50-метровий розлом на дорозі. На дорогах сніг та ожеледиця”, – попередив він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа