<

Кількість загиблих унаслідок землетрусу в Туреччині та Сирії зросла до понад 1200: повідомляють про повторні поштовхи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:31 | 6.02.2023 / Новини / , /
Перегляди
298
/ Коментарі відсутні

Унаслідок землетрусу у Туреччині та Сирії загинули понад 1200 людей, більшість жертв у Туреччині.

Про це повідомляє Громадське.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вже відомо про 912 загиблих та 5385 поранених. За його словами, влада не може передбачити, наскільки може зрости кількість жертв, оскільки пошуково-рятувальні операції тривають.

З-під завалів уже змогли врятувати 2470 людей, зруйновано 2818 будівель. До рятувальних робіт залучили 9 тисяч людей.

Ердоган зазначив, що наразі допомогу запропонували понад 45 країн. Зокрема Україна готова направити своїх рятувальників у Туреччину.

Президент країни назвав нинішній землетрус найсильнішим із 1939 року. Тоді землетрус в Ерзінджані забрав життя 33 тисячі людей. А у 1999 році стався Ізмітський землетрус, унаслідок якого загинули понад 17 тисяч людей.

Нічний землетрус значно зачепив і Сирію. Там повідомляють про понад 320 загиблих та понад 1000 поранених, але пошуки ще тривають.

Наразі немає інформації про постраждалих українців.

Повторні поштовхи

Reuters повідомляє, що державні медіа Сирії повідомили, що в Дамаску стався землетрус. Столиця Сирії значно південніше від району навколо Алеппо, який постраждав від землетрусу вночі. Інші повідомлення свідчать, що поштовхи були відчутні у різних частинах Ірку та по всій Туреччині.

Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр написав о 12:45 у Twitter, що двадцять хвилин тому зафіксував землетрус магнітудою 7,7. Однак це ще попередні дані.

За даними Геологічної служби США (USGS), землетрус магнітудою 7,8 стався за 23 кілометри на схід від Нурдагі в провінції Газіантеп, на глибині 24,1 кілометра. Нурдагі розташований уздовж турецько-сирійського кордону, і землетрус відчувався в кількох країнах регіону, зокрема в Сирії та Лівані.

Сильні поштовхи відчувалися на півдні та в центральній частині Туреччини. Приблизно за 11 хвилин після основного землетрусу найсильніший афтершок магнітудою 6,7 стався приблизно за 32 кілометри на північний захід від епіцентру основного землетрусу. Ще один інтенсивний афтершок магнітудою 5,6 стався за 19 хвилин після основного землетрусу.

Землетруси такого масштабу трапляються рідко, у середньому в будь-якій точці світу відбувається менш як п’ять на рік. За останні 25 років у Туреччині сталося сім землетрусів магнітудою 7,0 або більше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця