<

Кількість смертей від коронавірусу в Китаї знижується третій день поспіль

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:31 | 16.02.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Минулої доби від коронавіруса COVID-19 в Китаї загинули 142 людини, число смертей знижується вже третій день поспіль. При цьому, протягом 12 днів знижується і кількість заражень за межами провінції Хубей, де почався спалах хвороби.

Як повідомляє DW, такі дані на ранок 16 лютого привів Держкомітет охорони здоров’я КНР.

Водночас, загальна кількість заражених в Китаї становить 68 500 людей, від хвороби загинули 1665 осіб. За останню добу виявлено 2009 нових випадків зараження.

Між тим на круїзному лайнері «Вестердам», яких раніше відмовилися прийняти п’ять країн, був зафіксований один випадок зараження коронавірусом. Його знайшли у 83-річної американки, яка була скерована в госпіталь в Куала-Лумпур. Лайнер провів у морі два тижні, оскільки його відмовилися впустити в свої порти Японія, Гуам, Філіппіни, Таїланд і Тайвань. У четвер лайнер прийняла Камбоджа.

Про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу.

Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб. Всесвітня організація охорони здоров’я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв’язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

ВООЗ дала новому вірусу офіційна назва COVID-19.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа