<

Кілька країн повідомили про перші випадки заражень британським штамом коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:12 | 27.12.2020 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Британський штам коронавірусу, який, як зазначають науковці, значно заразніший за попередні мутації, виявили ще у кількох країнах. Про перші випадки заражень новим варіантом вірусу повідомляли у Франції, Японії, Німеччині та Лівані.

Про це пише The GuardianAnadolu та DW, – передає Громадське.

Усі інфіковані прибули до країн рейсами з Великої Британії.

Так, перша пацієнтка з мутованим коронавірусом у Німеччині прибула до Франкфурта літаком із Лондона. До Німеччини вона прилетіла, щоб навідатися до рідних. Наразі пацієнтка має лише легкі симптоми. Разом із сім’єю вона самоізолювалась у будинку Баден-Вюртемберзі.

Літаком із Лондона також прибув перший пацієнт із мутованим COVID-19 у Лівані. Наразі Міністерство охорони здоров’я Лівану відстежує стан здоров’я усіх, з ким контактував заражений.

У Японії новий штам коронавірусу виявили одразу у п’ятьох людей. Влада країни вже обмежила рейси з Великої Британії та встановлює всі останні контакти хворих.

У Франції перший випадок мутованого коронавірусу виявили у західній частині країни, в чоловіка, який прибув із Лондона ще 19 грудня. Наразі він перебуває на самоізоляції, хвороба протікає безсимптомно.

Що це за новий штам?

Про новий штам нещодавно повідомили у МОЗ Великої Британії. Тоді його виявили в понад тисячі людей у 60 адміністративних одиницях на південному сході Англії. Також мутований вірус зафіксували у Нідерландах, Австралії, Данії.

За попередніми даними науковців, цей штам коронавірусу може поширюватися швидше, ніж уже відомі. Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що новий варіант вірусу може бути до 70% більш заразним, ніж попередні. Втім ця інформація поки не підтверджена експериментально й базується лише на комп’ютерному моделюванні. Детальніше читайте тут.

Реакція інших країн

Уже понад 20 країн вирішили тимчасово обмежити сполучення з Великою Британією. Зокрема Франція на 48 годин зупинила будь-яке сполучення з країною. Канада з понеділка, 21 грудня, припинила всі польоти з Великої Британії щонайменше на 72 години. Нідерланди заборонили всі пасажирські рейси з Великої Британії щонайменше до 1 січня. Також там заборонили всі пасажирські пороми.

Про обмеження сполучення з Великою Британією також заявили Туреччина, Естонія, Болгарія, Чехія, Іран, Хорватія, Польща, Аргентина, Бельгія, Німеччина, Португалія та низка інших країн.

За словами міністра інфраструктури України Владислава Криклія, Україна поки не закриватиме авіасполучення з Великою Британією, оскільки візовий режим вже обмежує кількість пасажирів між країнами. Водночас Міністерство охорони здоров’я та Міністерство закордонних справ радять українцям поки утриматися від поїздок до Великої Британії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер