<

Хустки, лавки і відспівування: ПЦУ кардинально змінює правила

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:33 | 25.03.2019 / Новини / /
Перегляди
6
/ коментарі 24

Єпископ ПЦУ Запорізький і Мелітопольський Фотій відзначив важливість заповіді любові

ПЦУ проводить реформи і вводить нові правила у православних церквах. Йдеться про спрощення дрес-коду для вірян єдиної помісної української церкви, лавках у храмах і навіть про зняття заборони на відспівування людей католицького віросповідання, – інформує РБК-Україна.

За словами єпископа ПЦУ Запорізького і Мелітопольського Фотія, в останньому випадку священикам потрібно уточнювати, чому католик звернувся до ПЦУ за проведенням обряду відспівування.

В ефірі запорізького телеканалу “UA:Перший” Фотій зазначив, що дуже важливо дослухатися голосу серця і поступати згідно із заповідями любові.

“Якщо людина хрестилася в церкві іншого підпорядкування, і померла – відспіваємо її. Навіть католика”, – сказав єпископ.

Треба сказати, що представник РПЦ в Україні (колишня УПЦ Московського патріархату) єпископ Лука висловив незгоду з такою позицією. На його думку, у подібній ситуації священик повинен сказати родичам покійного католика, що відспівування нічого не дасть, при цьому просто постаратися їх утішити.

У питанні встановлення в церквах ПЦУ лавок для комфорту літнім людям під час богослужіння – як у католицьких костелах – а також дозвіл жінкам не покривати голову хусткою в храмі, Українська помісна церква також готова до реформ.

Також глава ПЦУ визнав, що проведення реформ завжди є складним і болючим процесом. Він вважає, що необхідно людям пояснювати навіщо потрібні ті чи інші реформи.

Як повідомлялося раніше, 19 січня, у день Хрещення Господнього глава ПЦУ митрополит Епіфаній розповів, що українська церква вже готова до реформування.

Також ми писали про те, що на думку предстоятеля ПЦУ митрополита Єпіфанія, питання перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня поки не обговорюється. При цьому владика зазначив, що це питання дуже важливе в процесі реформування української церкви.

Додамо, що Православна церква України готова допустити представників ЛГБТ до причастя, якщо “люди покаються в гріхах”.

Зауважимо також, що за словами директора Центру релігійної безпеки Дмитра Горевого, в церквах ПЦУ крім зміни цін на таїнства і свічки, також ймовірні нововведення в мові богослужіння та церковному календарі.





коментарів: 24
  1. Цирк буде тоді, коли такі розумово обмежені виберуть Зеленського. А ці реформи нормальні і цього дотримуються всі римо-католицькі християни, а їх майже 1.5 мільярди на землі. Але вам убогим своїми мозочками цього не осягнути.

    • християн в світі близько 2,2 млрд.,з них римо-католиків близько 1,2 млрд.віруючих, а мусульман біля 1,6 мільярдів на землі(це не я рахував))) )… і якщо 1,6млрд. мусульман дотримуються якихось своїх “нормальних реформ”, то православним християнам треба повторювати??? бо їх більше..чи як??? не можу “осягнути” своїм “убогим” мозочком вашу “логіку”)))
      і зауважте ,що Фотій зазначив, що дуже важливо поступати згідно із заповідями любові..а,ви, пишете якось не по християнські проти свої земляків(св.матвія глава 7 вірші 1-5)

      • До чого тут мусульмани,людино? Аби ляпнути? Православні, протестанти та католики є християнами і ми робитимемо те, що роблять більшість християн.

  2. православна церква України готова допустити представників лгбт до причастя, якщо “люди покаються в гріхах”……..це я так розумію “вікно овертона” в дії. з часом вони цю “нечисть” вінчати будуть…
    ……за словами директора центру релігійної безпеки(і такі в них є) дмитра горевого, в церквах пцу крім зміни цін на таїнства і свічки…. крім зміни цін на таїнства і свічки…це жесть… хоча,можливо, будуть зменшувати ,а може і відмінять взагалі))))))))))

      • л езбіянки,г еї,б ісексуали,т рансгендери….це “все” “чим” жоден(я надіюся)батько не хотів би бачити свою дитину))))))))

    • Якщо ви народилися інвалідом (не вас конкретно маю на увазі), то хіба це є підставою, щоб не пускати вас до церкви? Ну природа так розпорядилася, що ЛГБДя тягне до ЛГБДя , то що його за це в тюрму садити чи анафему оголосити. Вчіться бути терпимими . Це людські вади і за це не можна карати.

      • коли інвалід починає доводити навколишнім, шо його інвалідність і є норма, то треба таки прийняти мери…

  3. Це просто жах! Ще трохи і новостворена церква буде проводити таїнство вінчання одностатевих шлюбів.

    • До чого тут вінчання одностатевих шлюбів? До церкви мають пускати всіх незалежно від того, які в них гріхи. Тому Ваш сарказм недоречний.

  4. Як саранча налетіли бдітєлі кацапского міра ,коли ви вже зберете своі шмотки і вивітритесь до свого Гундяєва з Путіним ,там вам буде правильна віра ,руцкий мір і все інше ,якогго ви так прагнете -лизоблюди ординські .

  5. пан гей Рей образився..ну шо поробиш, пан гей, не люблять вас, під@расів…ну може тільки справжні европейці…

  6. ,Собаки брешуть а караван іде. Що поганого в тому,що пожилі люди зможуть послухати службу сидячи,а жінка прийде до церкви без хустки?Зменшиться віра?Ми живемо в іншому світі,ніж дві тисячі років тому.Церква має йти в ногу з часом.Віка,повністю Вас підтримую!”гість” голосуйте за Беніного клоуна і заживемо ще краще ніж зараз!

    • Я погоджуюся з Вами. Хоча річ не в тому, що ми маємо йти в ногу з часом, а в тому, що в багатьох людей тепер слабше здоров’я; тому вони не можуть довго стояти в церкві. Наприклад, мені часто дорікають за те, що я рідко ходжу до церкви. Але хіба це моя провина, що в мене дуже слабке здоров’я, тож мені всюди стає погано: і в церкві, і на фізкультурі, і в транспорті, і навіть вдома за ноутбуком?
      Тому в церкві обов’язково мають стояти лавки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок