<

Харківський поліцейський побив пенсіонера в трамваї

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:37 | 11.08.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

7-го серпня у засобах масової інформації з’явилася інформація про те, що у Харкові між поліцейським та пенсіонером виник конфлікт у трамваї, в  ході якого працівник поліції наніс літньому чоловіку тілесні ушкодження. Правоохоронця відсторонили від посади.

Дільничний інспектор поліції побив 68-річного чоловіка. Про це пише «Коментар. Харків». За словами постраждалого Сергія Слинька, він з дружиною повертався додому на трамваї з онкодиспансеру. Поруч на кріслі, призначеному для інвалідів, сидів молодий чоловік у червоній футболці. Жінка нахилилася і тихо вказала, що пасажир займає спеціальне місце, додавши, що може показати посвідчення по інвалідності. Однак хлопець відповів нецензурною лайкою, а потім ударив кулаком в обличчя чоловіка, почалася бійка.

Правопорушником виявився дільничний офіцер поліції Слобідського відділу поліції. На момент події він знаходився у цивільному одязі, без вогнепальної зброї, – повідомляє сайт поліції Харківської області.

Заява про інцидент була зареєстрована належним чином у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Слобідського відділу поліції, за матеріалами якої слідчі підрозділу відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Наступного дня матеріали кримінального провадження для вирішення підслідності були направлені до прокуратури Харківської області.

За розпорядженням керівництва ГУНП в Харківській області було невідкладно розпочато службове розслідування з приводу дій працівника. На час його проведення дільничний відсторонений від виконання своїх функціональних  обов’язків.

За результатами службової перевірки, якщо факт інциденту знайде своє підтвердження, керівництвом обласного главку поліції буде прийнято рішення щодо притягнення поліцейського до дисциплінарної відповідальності аж до звільнення з лав Національної поліції України.

На сьогоднішній день розслідуванням усіх обставин за фактом можливого перевищення службових повноважень співробітником поліції займається Державне бюро розслідувань.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер