<

Хакери придумали новий спосіб красти дані у власників iPhone

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:17 | 22.10.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Шахраї придумали спосіб, як викрасти дані власників iPhone за допомогою нового фішингу. Вони розсилають їм листи зі знижками, а потім крадуть імена і паролі.

Про це повідомляє Мінд з посиланням на The Sun.

Про новий спосіб шахрайства розповів один з власників iPhone. За його словами, до нього на пошту прийшло повідомлення нібито від Apple, де пропонувалося оформити підписку на стрімінговий сервіс Spotify зі знижкою. При натисканні на посилання відкривався сайт, стилізований під портал Apple, де жертва повинна була ввести свій Apple ID і пароль. Після цього дані викрадалися.

«Спочатку я купився на пропозицію і натиснув на посилання. Але коли я побачив сторінку Apple з випадковою адресою, я зрозумів, що це шахрайство», – каже користувач.

За словами експертів, таким чином можна не тільки викрасти особисту інформацію, а й дані банківських карт і навіть віддалено заблокувати смартфон.

Користувачів просять звертати увагу на URL-адреси таких сайтів і мати на увазі, що офіційний портал Apple знаходиться на домені apple.com і ніде більше. Подібні повідомлення найкраще видаляти, а відправника додавати в спам, зазначають експерти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок