<

Керівнику підприємства, яка пропонувала 10 тисяч гривень хабаря ковельському прокурору, загрожує до восьми років в’язниці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:14 | 20.02.2020 / Новини / /
Перегляди
240
/ Коментарі відсутні

На Волині керівник комерційної структури, яка ремонтувала школу, надав неправомірну вигоду в сумі 10 тисяч гривень одному з керівників Ковельської місцевої прокуратури.

У такий спосіб очільник підприємства хотів залагодити питання щодо не притягнення його до кримінальної відповідальності та не документування в межах кримінального провадження фактів розкрадання бюджетних коштів, – інформує пресслужба прокуратури Волині.

Встановлено, що посадовець, отримавши із бюджету майже 1 млн грн на проведення ремонтних робіт в закладах освіти району, в повному обсязі такі роботи не виконав, натомість склав документи про їх виконання.

Отримавши пропозицію надання неправомірної вигоди, прокурор вжив передбачених законодавством заходів задля викриття та документування правопорушення.

Керівника підприємства затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Проводяться невідкладні слідчі дії, по завершенню яких буде вирішуватися питання про повідомлення посадовцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище).

До слова, санкція ч. 3 ст. 369 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок