<

Які податки буде платити гральний бізнес: депутати Верховної Ради схвалили новий законопроект

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:02 | 27.02.2021 / Новини / /
Перегляди
5
/ коментарі 2

Фінансовий комітет Верховної Ради України схвалив законопроєкт, який знижує податкові ставки для грального бізнесу. Чиновники домовилися про податок на дохід, прибуток і на виграш.

Цей законопроект передбачає оподаткування всіх виграшів у азартні ігри, розміром більше 48 тис. грн., як пише HB.

Ініціатор цього законопроекту – член Комітету і голова підкомітету з питань організації та оподаткування грального бізнесу Олег Марусяк – також пропонує скасувати потрійну плату за ліцензії і нульову ставку податку на дохід.

За його словами, для іноземних інвесторів така вартість ліцензій є занадто високою.

Вже дві компанії в Україні заплатили в бюджет гроші за отримання ліцензії на онлайн-казино. Вартість такої ліцензії становить 6500 мінімальних зарплат (39 млн грн або $1,4 млн з урахуванням мінімальної зарплати в 6000 грн на перше січня 2021-го).

Ця сума виплачується щорічно протягом п’яти років, по 7,8 млн грн на рік. Однак, до введення системи онлайн-моніторингу, яка передбачена законом, оператори азартних ігор повинні платити щорічну суму у трикратному розмірі, що становить 23,4 млн грн.




коментарів: 2
  1. Стає зрозумілим чий бізнес-“член Комітету і голова підкомітету з питань організації та оподаткування грального бізнесу Олег Марусяк”.

  2. Так багато заплатили за 3 ліцензії що тільки я програв за останніх 1.5 місяці 300тисяч на парі матчі,і запам’ятати грають вони пройобуете ви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця