<

Кава може зникнути до 2050 року, – Вчені

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:48 | 12.09.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Учені вперше вивчили те, як зміна клімату вплине на зростання кавових дерев і їхніх запилювачів і дійшли висновку, що виробників кави очікують вкрай важкі часи, йдеться в статті.

Зазначається, що майже всі території, придатні для вирощування кави в Латинській Америці, стануть занадто теплими для зростання кавових дерев або втратять майже всіх важливих запилювачів, опублікованій в журналі PNAS.

Команда вчених перевірила, як скорочення площ, придатних для кавових плантацій, і ареалів проживання бджіл вплине на зростання кави в найближчі 50 років.

Розрахунки показали, що дерева постраждають набагато сильніше від зміни клімату, ніж бджоли – видове різноманіття останніх різко скоротиться, особливо в гірських районах Південної Америки, але запилювачі все ж не зникнуть з тих регіонів, де зараз росте кава.

Площа потенційних угідь для кавових плантацій скоротиться на 73-88% до 2050 року.

Найсильніше від цього процесу постраждають гірські країни в тропіках, такі як Нікарагуа, Гондурас і Венесуела, тоді як в деяких інших державах Латинської Америки, таких як Мексика, Колумбія і Коста-Ріка, площа територій, придатних для висадки кави, дещо зросте.

Єдиним плюсом від глобального потепління, повідомляють вчені, буде підвищення на 20% загальної врожайності кави в тих регіонах, де вона ще буде здатне рости, завдяки збільшенню рівня опадів, температури і кількості видів бджіл.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер