<

Катастрофа польського літака під Смоленськом: на зразках із сидінь виявили вибухові речовини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:24 | 6.04.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ коментарів 14

Британська лабораторія підтвердила наявність вибухових матеріалів на зразках із сидінь розбитого літака при розслідуванні авіакатастрофи під Смоленськом. Передусім це був тротил, але також гексоген і тетранітропентаеритрит. Жодної з цих речовин не використовують з іншою метою, ніж проведення вибуху.

Про це інформує Польське радіо.

Британська лабораторія підтвердила дослідження й висновки польської підкомісії, оприлюднені в Технічному рапорті 2018 року. Фахівці досліджували кількадесят зразків з місця катастрофи, які в травні 2017 року передала їм Краєва прокуратура.

Голова Підкомісії з питань повторного розслідування авіакатастрофи, екс-міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич в інтерв’ю виданню звернув увагу на абсурдність пояснень, ніби названі хімічні сполуки могли занести в літак, наприклад, військові – адже вони були не в польових мундирах; а також, що ці речовини були на території смоленського летовища від Другої світової війни – бо, наприклад, гексоген почали використовувати набагато пізніше. А літак перед рейсом перевірив функціонер Бюро охорони уряду з собакою й вибухових речовин не виявив.

2012 року вибуховий матеріал виявлено й на інших частинах літака, зокрема на двох фрагментах лівого крила. Польська підкомісія проаналізувала розміщення тіл загиблих і на цій основі також встановила, що вибух стався в центроплані. Тим часом, на розрив центроплана вказувала навіть російська сторона, пояснюючи це явищем гідравлічного молота, спричиненого рештками пального.

На стрічці, що містить запис розмов із кабіни літака, знайдено чіткі сліди зовнішнього втручання. Але польські прокурори прийняли недолугі пояснення російської сторони, нібито винною є американська фабрика, яка цю стрічку виготовила.

Наближається дев’ята річниця смоленської трагедії, що сталася 10 квітня 2010 року. Антоні Мацєревич наголосив, що до цієї дати планується оприлюднити підсумки роботи підкомісії, яка досліджує катастрофу.




коментарів: 14
    • а якщо тебе знайдуть ? ( слово сволота потрібно аргументувати ) бо в його словах як то кажуть не дать не взять

    • а тебе не знайдуть ? вони бандерівців, тим більш бандеро-комсомольців, не люблять

    • мінімалка не його стільки платить держава яку ви всі так любите із-за кордону
      повертайся до дому до рідної хати – батраче будемо вкраїну будувати за два роки вопит думаю маєш

  1. ну заклали вибухівку в порту відльоту, і шо ? хай у себе шукають. Чи то агент путіна через ілюмінатор в польоті заліз ?

  2. зяма,а що ж то ділив Сталін пактом Ріббентропа-Молотова?А скільки украінців-цвіту націі знищено в ГУЛАГах…Хіба в Росіі украінці працюють на кращих умовах?Тільки там іх набагато частіше кидають

    • якщо пактом молотова ріббентропа то ділив сталін і гітлер якщо знищено в гулахаг то скільки знищили якщо було 52млн а немає і 40 – і тут ти правий батрачити на своїх умовах не можливо і дуже часто кидають свої такби мовити обрусєвшиє

    • цвіт нації дорвався до влади і всрався, тому шо ні на що не здібний . Дасть Бог – переможе пеця і доведе Україну до квітучого стану, який був до клятих комуняків ! пеця, не зрадь !

  3. значить Сталіну і Гітлеру ділити можна,а полякам і Гітлеру-ні?Дивна філософія…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця