<

Катастрофа МАУ в Ірані: чорні скриньки можуть відправити до РФ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:39 | 10.01.2020 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Чорні скриньки з борту українського Boeing 737, який зазнав катастрофи біля аеропорту столиці Ірану Тегерану, можуть віправити, зокрема, й до Росії.

Річ у тім, що наразі немає інформації, чи Іран володіє відповідними технологіями для розшифрування чорних скриньок. Якщо ж ні, тоді їх відправлять до держав, у яких є більший досвід і інструменти для зчитування необроблених даних про політ. Мовиться про Великобританію, США, Францію та Австралію, пише 24-й канал з посиланням на CNN.

Водночас ресурс припускає, що чорні скриньки Іран може передати Росії, яка має можливості для зчитування таких даних.

За найгіршого сценарію, дані зі скриньок взагалі може бути знищено. Але трапиться, якщо Іран провалить спробу належним чином зчитати ці дані, додають журналісти.

На місці катастрофи українського літака авіакомпанії МАУ в Ірані рятувальники вже знайшли два бортових самописці. Відомо, що один з них перебуває у доброму стані.

Раніше очільник організації цивільної авіації Тегерана Алі Абедзаде заявляв, що вони бортові самописці не передаватимуть компанії Boeing.

Раніше БУГу стало відомо про те, що за повідомленням трьох джерел із Пентагону, розвідки США та Ірану ресурсу Newsweek, що літак був збитий створеним в Росії зенітно-ракетним комплексом Tор-M1. У НАТО його називають Gauntlet.

Нагадаємо, вранці 8-го січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс “Тегеран-Київ”. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив.

Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. РНБО опублікував список загиблих, серед яких – уродженка Нововолинська. Відомо, що на рейс зареєструвалося 169 пасажирів, втім, двоє людей так і не сіли на борт літака.

МЗС України спочатку повідомило, що до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном, а версія теракту наразі не розглядається. Потім там змінили інформацію і заявили, що версії наразі все ще встановлюються. Літак впав майже одразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні.

Офіс генпрокурора вже розпочав розслідування катастрофи – справа розглядається за ч. 3 статті 276 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей).

На час встановлення обставин авікатастрофи всі українські авіакомпанії тимчасово припинять польоти у повітряному просторі Ірану.

9-го січня прем’єр-міністр Канади заявив, що український літак МАУ збила іранська ракета. Того ж дня з’явилося відео, на якому нібито ракета збиває літак “Міжнародних авіаліній України” у повітрі над Тегераном.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа