<

Катастрофа літака МАУ: Іран заявив, що передав «чорні скриньки» Франціїї

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:22 | 20.07.2020 / Новини / , , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Іран заявив, що передав Франції «чорні скриньки» збитого літака МАУ рейсу PS752 Тегеран – Київ.

Помічник глави Міністерства закордонних справ Ірану Мохсен Бахарванд повідомив, що  17 липня бортові самописці “Боїнга” відправили до Парижа у супроводі представників іранської судової влади та цивільної авіації. Про це повідомляє Європейська правда.

Розшифровка даних із самописця має відбутися в Парижі в понеділок.

Ця інформація співпадає з попередніми заявами – Іран повідомляв, що бортові самописці збитого літака МАУ будуть надіслані до Франції, і їхня експертиза почнеться 20 липня.

Як повідомлялося раніше, до розшифровки долучаться і українські фахівці.

Нагадаємо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS752 Тегеран – Київ, було збито у ніч на 8 січня 2020 року незабаром після зльоту. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Іран спершу називав причиною катастрофи технічні проблеми, але згодом визнав що літак збили військові – “через людську помилку”.

Авіакатастрофа в Тегерані:

Нагадаємо, 12-го березня посол України в Канаді Андрій Шевченко повідомив, що Іран погодився передати Україні бортові самописці збитого літака МАУ рейсу PS752.

Однак, вже 1-го червня ЗМІ поширили інформацію, що Іран вирішив не відправляти «чорні скриньки» літака МАУ в Україну, бо та «забарилася з відповіддю».

6-го червня МЗС України заявляло – Іран досі не відповів на ноту України про врегулювання всіх питань у справі збитого літака МАУ.

А 10-го липня в Ірані повідомили, що готові розпочати двосторонні переговори з Україною щодо збитого лайнера МАУ з 20-го липня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа