<

Карантин в Україні офіційно продовжили до 11 травня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:40 | 22.04.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

22-го квітня на засіданні Кабмін ухвалив рішення продовжити карантин до 11-го травня включно.

Про це йдеться на телеграм-каналі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

За словами прем’єра при ухваленні рішення спиралися на моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ, які свідчать, що пік захворюваності може настати на початку травня.

Водночас уряд розробив чіткий план виходу з карантину. Він складається з 5 етапів.

“Стартову точку цього плану ми називаємо «День К». Для його початку є дві умови. По-перше, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%. За нашими розрахунками, «День К» має настати 12-го травня.

Після цього будуть реалізовуватись 4 етапи. Вони також є, прописані, ми їх повідомимо розкажемо за яких умов буде наставати кожен з цих етапів», – йдеться у повідомленні.

В разі, якщо ці умови будуть виконані до 11-го травня, то з цього моменту можна буде говорити про відкриття парків та скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об’єктів побутових послуг, додав Шмигаль.

Також, за словами міністра охорони здоров’я Степанова, постанова Кабміну пропонує дозволити перевезення у міському транспорті осіб, що виявили бажання бути донорами крові, оскільки “в країні склалася напружена ситуація з запасами крові”.

Крім того, дозволять залучати до роботи окремі категорії працівників без проходження обов’язкового медичного огляду.  

Також постанова затверджує порядок проведення протиепідемічних заходів, пов’язаних з самоізоляцією особи – зокрема, за допомогою додатку “Дія”.

Раніше прем’єр-міністр України, анонсуючи продовження дії обмежувальних заходів, заявив, що в Україні очікуються ще два піки захворюваності.

“Один орієнтовно – це кінець квітня і, орієнтовно, – між 3 і 8 травня”, – розповів Шмигаль в інтерв’ю РБК-Україна.

За його словами, система охорони здоров’я наразі завантажена хворими на коронавірус менш як на 10%:

“Це означає, що ми йдемо за так званим позитивним сценарієм. Але це не означає, що в нас цьогоріч не буде піків і сплесків”.

Усі країни, які подолали перший пік захворюваності, каже Шмигаль, стоять на порозі нових сплесків:

“У цілому світ у цьому році коронавірус не здолає, і нам у будь-якому випадку доведеться жити в умовах уже нового світу і нових соціальних обмежень”, – додав прем’єр.

“Тому ілюзії, що Україні вдалося утримати першу хвилю і що все в порядку, немає. Потрібно вчитися жити в нових умовах”.

Нагадаємо, станом на 22-ге квітня в Україні лабораторно підтвердили 6592 випадки коронавірусної інфекції, 467 із них – за останню добу.

Загалом за час спалаху в Україні 174 людини померли, 424 пацієнти одужали.

Найбільше хворих – у Чернівецькій області (1053), Києві (989) та Івано-Франківській області (589).

Через загрозу поширення коронавірусу карантин в Україні впровадили з 12-го березня. Згодом його перенесли до 24-го квітня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер