<

Камандири не можуть позбавляти АТОшників статусу учасників бойових дій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:07 | 19.08.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Виявляється багато бійців, не звертаються за отриманням учасника бойових дій, бо вважають, що втратили таку можливість через те, що вчинили по прибуттю з зони АТО самовільне залишення частини, непокору або втратили майно, типу ложки, кружки, протигазу і т.д. СПРОСТОВУЮ!

Вчинення правопорушення реального чи надуманого військовою прокуратурою – не позбавляє в більшості випадків статусу УБД. А якщо ви, воїни, втратили ще й своє здоров’я, захищаючи нас, то навіть попри вчинення правопорушення, наприклад непокори – ви маєте право не тільки на УБД, але й на компенсації по інвалідності чи втраті працездатності. (Хоча часто таж непокора рятувала десятки життів, наприклад коли бійці всупереч відданому наказу обирали іншу дорогу, ніж вказувало керівництво і на подив того ж керівництва добирались живими до вказаного пункту), – написав адвокат Василь Нагорний для видання Громадське.Волинь.

Щодо юридичного аспекту!

Постановою КМУ від 20.08. 2014 р. № 413 встановлено, що комісія позбавляє статусу УБД в разі наявності обвинувального вироку суду, який набрав законної сили, за вчинення особою умисного тяжкого або особливо тяжкого злочину в період участі в АТО. Всі, хто вчинив якісь правопорушення, як то СЗЧ чи непокору до 05.03.2015 року (а таких переважна більшість)- вчинили злочин СЕРЕДНЬОЇ тяжкості, а тому не можуть бути позбавлені статусу УБД. Це вже після 5 березня 2015 року – ці злочини ВРУ зробила тяжкими!!!
Пам’ятайте ніякі прокурори, судді, військові комісари та камандіри не можуть вас позбавити статусу УБД!!!
ПиСи: Всіх «атошників» зі святом, бо попри те, що вони були артелеристами, танкістами і т.д. – більшість виконували завдання десантників!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер