<

Кабмін звільнив заступника міністра, якого затримало НАБУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:16 | 22.01.2023 / Новини / , , /
Перегляди
188
/ 1 коментар

22-го січня рішенням Кабміну з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури звільнили Василя Лозинського, затриманого за підозрою у розкраданні державних коштів.

Про це у фейсбуці повідомивміністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, 21-го січня стало відомо, що НАБУ провело обшуки та затримало Василя Лозинського.

За інформацією НАБУ, заступника міністра викрили на отриманні 400 тис. дол. США неправомірної вигоди. Ці кошти він одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами. Попередня правова кваліфікація – ч.4 ст.368, ч.5 ст.191 КК України.

Влітку 2022 року Кабмін виділив 1,68 млрд грн, зокрема й для закупівлі обладнання і техніки, щоб забезпечити населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання у зимовий період.

Як встановило слідство, низка посадових осіб центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Для цього – вступили у змову з групою посередників та забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною на майже 280 млн грн вартістю з наперед визначеними суб’єктами підприємницької діяльності. Ті, як з’ясувало слідство, мали за це передати держслужбовцям вищезазначену суму як «винагороду».

Під час обшуків в офісі підприємців виявили та вилучили 920 тис. грн та 38,7 тис. дол. США. Також вночі затримали одного з учасників ОЗУ, який намагався перетнути державний кордон та виїхати з України.

Наразі детективи здійснюють невідкладні слідчі дії для встановлення усіх учасників злочинного угруповання та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Слідство триває.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер