<

Кабмін зобов’язав органи влади централізовано купувати електроенергію та паливо

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:04 | 16.05.2023 / Новини /
Перегляди
106
/ Коментарі відсутні

Кабінет Міністрів зобов’язав центральні органи виконавчої влади закуповувати паливо та електроенергію через державну установу «Професійні закупівлі».

Про це йдеться у повідомленні Міністерства економіки.

«Центральні органи виконавчої влади при закупівлі палива та електроенергії будуть зобов’язані здійснювати закупівлю через ДУ «Професійні закупівлі» як централізовану закупівельну організацію. Це поступове повернення закупівель у довоєнні умови.

Але, на жаль, війна триває, тому ми передбачили певний «запобіжник» на випадок непередбачуваних обставин. Якщо центральна закупівельна організація не зможе провести успішно закупівлю, замовники зможуть провести запит ціни пропозицій у Prozorro Market», – повідомила заступник міністра економіки Надія Бігун.

За її словами, ця постанова стосується лише центральних органів виконавчої влади, з яких знімається потреба самостійно купувати електричну енергію і паливо.

«Держустанова «Професійні закупівлі» буде проводити тендери замість них, за виключенням закупівель Міністерства оборони України. За рахунок об’єднання потреб різних організацій та спеціалізації по категоріям, це дозволить ДУ «Професійні закупівлі» отримати кращу ціну, ніж у випадку проведення окремих торгів», – сказала Бігун.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок