<

Кабмін відхилить пропозицію Ради збільшити зарплати нардепам вдвічі – Гройсман

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:56 | 23.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів не підтримає ініціативу народних депутатів самим збільшити собі зарплату майже вдвічі.

Таку заяву зробив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, – повідомляє Новое время.

“Це питання зараз не на часі. Зараз усім нам треба перш за все думати над тим, як підняти доходи звичайним людям. Ми уже заклали в проект бюджету підвищення зарплат учителів, лікарів і в цілому підвищення соціальних стандартів. До другого читання уряд має намір ці позиції тільки посилити”, – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

При цьому він уточнив, що зараз уряд опрацьовує зміни, які внесли парламентарі до висновків та рекомендацій щодо держбюджету на 2017 рік.

Нагадаємо, 20-го жовтня Верховна Рада України вирішила майже вдвічі збільшити посадові оклади народних депутатів. Відповідна норма міститься в прийнятому Радою проекті постанови №5000-П Про висновки і пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік.

Згідно з документом, посадовий оклад голови Верховної ради Андрія Парубія повинен збільшитися до 30 мінімальних заробітних плат (мінімальна зарплата в Україні становить 1450 гривень – ред.) – до 43,5 тисячі гривень, заступників голови Верховної Ради Ірини Геращенко та Оксани Сироїд – до 28 мінімальних зарплат (40,6 тисячі гривень).

Зарплату пересічному народному депутату пропонується встановити на рівні 25 мінімальних зарплат, що дорівнює – 36,250 тисячі гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця