<

Кабмін спростив процедуру ввезення військових товарів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:20 | 15.02.2023 / Новини / , /
Перегляди
61
/ Коментарі відсутні

Уряд ухвалив постанову, яка спростить ввезення товарів військового призначення, а саме БПЛА та комплектуючих до них.

Про це інформує Мінекономіки, передає Укрінформ.

Зазначається, що нова постанова розширює перелік товарів військового призначення та подвійного використання, які можуть імпортуватися фізичними та юридичними особами без дозволу Державної служби експортного контролю.

В нього, зокрема додали такі товарні позиції: БпЛА, їх комплектуючі, засоби керування, роботи, контролери роботів, спеціально призначені для військового використання, апаратура керування вогнем, камери, прилади нічного та телевізійного бачення, оптичні приціли для зброї, засоби зв’язку, засоби розмінування, польові генератори, програмне забезпечення воєнного призначення тощо.

Також постанова надає можливість за необхідністю отримати міжнародний імпортний сертифікат чи інший документ про гарантію за вказаною групою товарів від Державної служби експортного контролю.

Цей документ розроблено спільно Міністерством економіки України та Мінцифри, а відповідні зміни були затверджені на засіданні Кабінету Міністрів України 14 лютого 2023 року.

«Сьогоднішні рішення сприятимуть оперативному забезпеченню Збройних сил України необхідними для відсічі російській агресії сучасними приладами та технікою, зокрема військовими роботами. Зміни до законодавства також мають надати поштовх для розвитку вітчизняного виробництва оборонної продукції. Наприклад, такої високотехнологічної галузі, як виготовлення безпілотних літальних апаратів», – сказала перший віцепрем’єр-міністр – міністр  економіки України Юлія Свириденко.

У Мінекономіки зауважують, що дозвіл Державної служби експортного контролю лишається необхідним для ввезення військових товарів летальної дії, таких як: гармати, гаубиці, артилерійська зброя, міномети, протитанкова зброя, пускові установки, військові вогнемети, гвинтівки, боєприпаси, бомби торпеди, керовані та некеровані ракети, гранати міни, вибухівка, танки, літаки, надводні й підводні військові кораблі, лазерні системи, “спеціально призначені” для руйнування цілі, ядерні енергетичні чи силові установки, тощо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця