<

Кабмін скасував регулювання цін на продукти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:11 | 8.06.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Кабмін повністю скасував держрегулювання цін на продукти харчування.

Про це йдеться в постанові Кабміну №394 від 7 червня. Воно вступає в силу з 1 липня 2017 року, – пише Корреспондент.

Головна мета постанови – зниження адмінтиску на бізнес, усунення надмірного втручання держави в економічні процеси, розвиток конкуренції.

У Кабміні прогнозують, що таке рішення спростить процедуру зміни цін в залежності від цінових коливань ринку, що дозволить виробникам швидше реагувати на зміни кон’юнктури.

Як сказано в постанові, скасування поширюється на граничні торговельні надбавки до оптової ціни виробника на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі не вище 15%. Також це стосується граничних рівнів рентабельності і торгівельних надбавок на дитяче харчування, граничних розмірів плати за послуги, що надаються на торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих і непродовольчих товарів, граничного рівня цін, нормативів рентабельності (у розмірі не вище 20%) за надання в оренду торгових приміщень (площ), торговельно-технологічного і/або холодильного устаткування на торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих і непродовольчих товарів.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця