<

Кабмін подав до Ради проєкт закону, який забороняє діяльність церков, керованих з росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:24 | 20.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
270
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради законопроєкт, який забороняє діяльність в Україні релігійних організацій, якими керують з держави, що здійснює збройну агресію проти України.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Йдеться про проєкт закону № 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій».

Проєкт Закону передбачає внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», якими:

«Унеможливлюється діяльність в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, що здійснює збройну агресію проти України».

Згідно із довідкою на сайті парламенту, ініціатором документу є прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Наразі законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді та передали на розгляд керівництву. Водночас, текст законопроєкту на сайті Ради відсутній.

За словами Тараса Мельничука, «законопроєкт спрямований на забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу в суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів».

Нагадаємо, Ігор Гузь став співавтором законопроєкту про заборону УПЦ мп




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер