<

Кабмін переглянув держбюджет: інфраструктурні та оборонно-промислові видатки залишаються

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:10 | 30.03.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Уряд завершив попередню підготовку змін до державного бюджету на 2020 рік, при цьому в новій редакції законопроєкту збережені видатки на інфраструктуру, культуру та освіту, будівництво та ремонту доріг, а також  реформи оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці фейсбук.

“Завершили попередню роботу над змінами до держбюджету. Це був складний процес, але саме цього вимагають складні часи. Незважаючи ні на що, витрати на інфраструктуру, розвиток, культуру і освіту збережені”, – написав Шмигаль

За його словами, витрати стабілізаційного фонду будуть спрямовані на додаткові виплати медичним та іншим співробітникам, які задіяні у боротьбі з коронавірусом, грошову допомогу пенсіонерам, виплати українцям, які через поширення цього захворювання втратили роботу, а також надання фінансової допомоги вітчизняному бізнесу.

У запропонованому проєкті Держбюджету на потреби Міністерства освіти та науки передбачається 126 млрд грн.

“Тобто, зменшення становить лише 4% та істотно не зачепить найважливіші державні програми”, – зазначив Шмигаль.

Уряд також  планує зберегти фінансування у повному обсязі для аграріїв та фермерів. Підтримка сільгосптоваровиробників не буде зменшена і цього року буде на рівні  4 млрд.

Кабмін продовжує фінансування реформи оборонно-промислового комплексу. Витрати на новітні технології та нарощування потужностей для виготовлення оборонної продукції збережено на рівні 2,5 млрд.

“Пропонуємо зберегти майже на 100% фінансування будівництва та ремонту доріг в Україні. На розвиток мережі автомобільних доріг – 37,3 млрд, а на субвенцію місцевим бюджетам для дорожнього господарства заплановано 21,8 млрд”, – зазначив прем’єр-міністр.

Уряд зберіг 60% фінансування Державної агенції з питань кіно.

“Вдалося знайти кошти на часткове фінансування діяльності Українського Інституту книги. А також – збереження історико-культурної і архітектурної спадщини в національних і державних заповідниках (469 млн грн). Майже в повному обсязі збережено фінансову підтримку національних театрів (1,2 млрд  – ЕП)”, – зазначив Шмигаль.

За планами уряду видатки державного бюджету на 2020-й рік можуть збільшитися на 86 мільярдів гривень до 1270,3 млрд грн, скорочення торкнуться низки міністерств, також Кабмін хоче створити Стабілізаційний фонд із капіталом 124 мільярда гривень направлений на подолання наслідків коронавірусу.




коментарів: 2
  1. 100% фінансування будівництва та ремонту доріг ,-ЦЕ ЧІПАТИ НІЯК НЕ МОЖНА? Правда саме необхідне під час біди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер