<

Кабмін хоче дозволити використовувати телефони і планшети замість касових апаратів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:18 | 14.06.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів спростив обслуговування і ремонт реєстраторів розрахункових операцій та почав експеримент з використання різних пристроїв в якості касових апаратів.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 13-го червня, – пише Економічна правда.

Згідно з прийнятими документами система передбачає онлайн-реєстрацію будь-яких пристроїв – персональних комп’ютерів, планшетів, смартфонів – без подачі в контролюючі органи документів в паперовому вигляді та безкоштовне їх використання замість касових апаратів.

“Три мети ми досягаємо прийняттям нової схеми. Перше – спрощення ведення бізнесу, і це найголовніше. Друге – поліпшення обміну в самій фіскальній службі між територіальними відділеннями. Третє – це зменшення тіньового сектора”, – зазначила виконувач обов’язків міністра фінансів Оксана Маркарова.

Як зазначив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, нова система дає можливість повністю відмовлятися від касових апаратів і щомісячнічніх внесків на їх обслуговування.

Бізнес заощадить близько двох мільярдів гривень на додаткових оплатах.

“Це не бізнес – продавати касові апарати, це була монополія, щоб усіх “посадити на голку…” Можна сказати що цей проект – це звільнення від касовоапаратівского рабства”, – зазначив Гройсман.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Квітня, Середа
16 Квітня, Вівторок