<

Ізраїль ударив ракетами по аеропорту в Сирії, де збирали іранські безпілотники

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:47 | 24.10.2022 / Новини / , , /
Перегляди
179
/ Коментарі відсутні

Ізраїль вдарив по аеропорту в Дімасі у Сирії та знищив ракетами місце збору іранських безпілотників. Внаслідок ударів знищено логістику та обладнання, яке використовували для складання безпілотників іранського виробництва.

Подія сталася 21-го жовтня. 23-го жовтня, в Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини (SOHR) повідомили деталі атаки.

Згідно з джерелами SOHR, військове матеріально-технічне забезпечення та обладнання, яке використовували для складання безпілотників іранського виробництва в районі військового аеропорту Дімас, було знищено після прямого обстрілу ізраїльськими ракетами. Також були обстріляні радар і злітно-посадкова смуга аеропорту.

Зазначається, що останнім часом Іран і підтримувані ним ополченці майже повністю контролювали військовий аеропорт Дімас. Про жертви не повідомляють.

Зазначається, що у січні 2022 року партії зброї, боєприпасів і частин для виробництва безпілотників прибули до військового аеропорту Дімас у західній сільській місцевості Дамаска в аеропорту Т4 в сільській місцевості Хомс.

За інформацією видання РИА Новости, у період між 23:02 до 23:08 21-го жовтня чотири тактичні винищувачі F-16 ВПС Ізраїлю з боку Голанських висот завдали удару чотирма крилатими ракетами і вісьмома керованими авіаційними бомбами по аеропортах Дамаск і Дімас.

Сирійські системи протиповітряної оборони (ППО) змогли знищити дві ракети та чотири авіабомби. Інші снаряди вразили станцію радіолокації YLC-6M Збройних сил (ВС) Сирії та злітно-посадкову смугу аеропорту Дімас.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер