<

Із травня у Києві послаблять карантинні заходи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 28.04.2021 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Київ із 1-го травня послаблює карантинні обмеження, зокрема наземний громадський транспорт та метро починає працювати у звичному режимі з дотриманням протиепідеміологічних норм і правил.

Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко на брифінгу 28-го квітня, – передає Громадське.

Також з 1-го травня відновлять роботу:

  • ярмарки, ринки, інші заклади торгівлі;
  • заклади громадського харчування, торгові центри;
  • спортзали та фітнес-центри;
  • Центри надання адміністративних послуг за попереднім записом.

З 5-го травня у місті відновлять навчання у закладах освіти, зокрема у дошкільних та закладах вищої освіти. Також відновлять приймання документів для зарахування дітей у перший клас на наступний навчальний рік.

За словами Кличка, запровадження жорсткого карантину дало результат, але «вірус ще не подолали». Також мер Києва сподівається, що найближчим часом Державна комісія з надзвичайних виведе столицю з «червоної» зони карантину.

Нагадаємо, Київ опинився у «червоній» зоні карантину з 20-го березня. Невдовзі обмеження посилили і запровадили їх щонайменше до 16-го квітня, а потім до 30-го квітня. Зокрема, проїзд у громадському транспорті до суботи дозволений лише за спецперепустками, заклади громадського харчування, ТРЦ не приймають відвідувачів.

Наразі, крім Києва, у «червоній» зоні залишаються: Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер