<

Із початку року на Донбасі загинули 68 цивільних і понад 300 були поранені

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:03 | 16.09.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
Із початку 2017 року на Донбасі 68 цивільних осіб загинули, 315 отримали поранення.

Про це повідомив голова Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в Україні Ертурул Апакан, посилаючись на нещодавно опублікований тематичний звіт СММ ОБСЄ «Жертви серед цивільного населення на сході України», – пише УНІАН.

«Посол зазначив, що в 2017 році цивільне населення як і раніше страждає через конфлікт. СММ уже підтвердила 383 жертви серед цивільного населення: 68 загиблих і 315 поранених», – йдеться в повідомленні.

Апакан зазначив, що на сторони покладено відповідальність щодо вжиття заходів, спрямованих на обмеження впливу конфлікту на цивільне населення.

«Зокрема, вони повинні відмовитися від практики розміщення особового складу та військової техніки в житлових районах і поблизу них, а також припинити застосування неприцільного озброєння та озброєння непрямого наведення, а саме, мінометів і артилерії, включаючи реактивні системи залпового вогню, в районах проживання цивільного населення», – сказав посол.

Голова СММ відзначив постійну необхідність інформування про мінну небезпеку й закликав усі сторони конфлікту, відповідно до вже взятих на себе зобов’язань, забезпечити значний прогрес у роботі з позначення, огородження та складання карт замінованих районів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер