<

Із Луцької ради церков хочуть вигнати очільника УПЦ «МП» на Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:12 | 11.05.2022 / Новини / /
Перегляди
23674
/ коментарів 10

Керуючого Волинською єпархією Української православної церкви так званого московського патріархату Нафанаїла пропонують вивести з Луцької ради церков. 

Відповідну петицію зареєструвала 11 травня депутатка Луцькради Алла Доманська, – передає Конурент

«У зв’язку з війною, яку веде російська федерація проти України, вчиняючи геноцид проти української нації, прошу виключити з Луцької ради церков представника української православної церкви московського патріархату, а саме керуючого Волинською єпархією архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла. Представники будь-яких організацій чи установ ворожої країни, яку вже не одна держава у світі визнала терористичною, не повинні бути в органах місцевого самоврядування, навіть консультативно-дорадчих», – наголосила вона. 

Аби петицію розглянула міська влада, вона має набрати не менш ніж 300 голосів. До завершення голосування залишилося 14 днів. 

До слова, Луцька рада церков створена відповідно до статті 42, пункту 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в України», розпорядження міського голови від 06.01.2021 № 3 «Про Луцьку раду церков» з метою налагодження міжконфесійного діалогу, забезпечення принципів свободи світогляду та віросповідання, залучення релігійних громад до вирішення проблем життєдіяльності міської територіальної громади на засадах духовності та доброчесності.

Нагадаємо, депутати облради хочуть заборонити на території Волині Московський патріархат.




коментарів: 10
    • Заборонити Московський патріархат, виключити із Луцької Ради церков архієпископа Нафанаїла.

    • УПЦ молиться за захисників України і її народ та ще з перших днів війни рішуче засудила військову агресію рашистів проти України. Тому, необгрунтоване прагнення вивести з Луцької ради церков архієпископа Нафанаїла вважаю сліпими кроками в справі підігруванню кремлю в їх планах посіяти розбрат на релігійному грунті.

      • В нас є своя церква, навіщо нам Російська?Хіба щоб кацапи мали аргументи про вторгнення на нашу територію!

      • Засудити агресію москви і принципово залишатись, одночасно, в складі російської церкви – це, щонайменше, лукавство..

  1. Заборонити московський патріархат, виключити із ради церков архієпископа Нафанаїла

  2. Для чого це робити зараз?

    Зазвичай, найбільше питання церкви хвилює тих, хто спокійно може жити без церкви і ходить у церкву кілька разів у рік. Таким людям легко пропонувати подібного роду рішення

  3. Гнати поганою мітлою цих іуд! …. брехуни прокляті! … брешуть що не моляться за кіріла… то хай їхній верховний пІп покаже той список де вписані всі кого він поминає! НАГАДУЮ ЯКЩО ВІРЯНИН МОЛИТЬСЯ ЗА ТОГО ХТО МОЛИТЬСЯ ЗА КІРІЛА – ТО ВІН САМ МОЛИТЬСЯ ЗА КІРІЛА!!!! ЦЕ МОСКОВІТИ ДЛЯ СВОЇХ ДУРНІВ ПРИХОЖАН ЧОМУСЬ НЕ ПОЯСНЮЮТЬ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер