<

Із ДП “Волиньобавтодор” через невиплату заробітної плати звільнилися 116 працівників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:07 | 19.10.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Через невиплату заробітної плати з підприємства звільнилися 116 працівників протягом останніх місяців.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 19-го жовтня, – пише ІА Волинські Новини.

Як повідомив заступник директора департаменту інфраструктури та туризму ОДА Віктор Довгополюк , нещодавно, 15 жовтня, були розблоковані рахунки державної служби автодоріг у Волинській області, що дозволило відновити платежі підприємству і ДП «Волинський облавтодор» відновив роботу.

Протягом 9 місяців цього року підприємство виконало робіт на суму 51,1 мільйона гривень.

Середньооблікова кількість працівників підприємства – 688 осіб, вона зменшилася на 116 осіб протягом 5-6 місяців, коли працівникам не виплачували зарплату. Нині розмір середньої заробітної плати на підприємстві становить 2,2 тисячі гривень. Навіть після виплати заборгованості за попередні місяці на підприємстві лишається 1,6 мільйона боргу зі виплати зарплати за серпень.

Нагадаємо, що не так давно працівники «Волиньоблавтодору» двічі перекривали автошляхи, аби їх почула влада у Луцьку та Києві. Причиною невиплат зарплат були заморожені рахунки.

На виконання заходів з роботи в осінньо-зимовий період з 350 одиниць техніки підготували 255, підготовано 13 договорів на залучення техніки сторонніми організаціями. Досі на підприємстві відсутні необхідні 30 тонн бензину та 60 тонн дизпалива.

Зі слів керівника підприємства Олександра Зінькова, ситуація лишається складною, але кошти за виконані у 2014 році роботи надійшли, тож

соціальна напруга на підприємстві знизилася. Водночас звільняються фахівці, які могли бути задіяні на утриманні автодоріг взимку, водії та механізатори.

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що витратна частина підприємства вища за 51 мільйон гривень, на які було виконано робіт, тож така ситуація може призвести до «самопоїдання» структури. Він закликав директора підприємства лишити з 11 філіалів 5 найпотужніших, що зможуть обслуговувати область, у рамках реорганізації підприємства.

Він зазначив, що чекає пропозицій щодо впорядкування структури і чисельності працівників ДП «Волинський облавтодор»,інакше, мовляв, спеціалісти підуть в приватні структури, а залишиться «один баласт».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер