<

Злодію, який обчистив лабораторію Нововолинської лікарні та перехожу жінку, дали 5,5 років тюрми

14:11 | 27.04.2023 / Іваничі, Нововолинськ / , , /
Перегляди
1166
/ 1 коментар

Злодій, який обікрав бактеріологічну лабораторію Нововолинської лікарні та поцупив сумочку з гаманцем і особистими речами в перехожої жінки, проведе за ґратами 5,5 років.

1-го липня 2022 року приблизно з 14:00 до 15:00 крадій, перебуваючи в приміщенні бактеріологічної лабораторії, розташованої на території Нововолинської центральної міської лікарні, через незачинені двері зайшов до кабінету дослідження мокротиння і з робочого столу викрав ноутбук «Lenovo ThinkPad L14 Gen1», комп`ютерний маніпулятор «миша» та лінійно-інтерактивне джерело безперебійного живлення на загальну суму 32 тисячі 625 гривень. Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду від 10-го квітня.

Цього ж дня зранку злодій, перебуваючи на площі В. Чорновола у Нововолинську, поцупив з лавки жіночу сумку, у якій був гаманець із грошима, візитівками та банківськими картками, а також подарунковий сертифікат на суму 500 гривень до майстра манікюру та прикраси на загальну суму 8 тисяч 851 гривня.

Правоохоронці порушили проти крадія кримінальне правопорушення за ч.4 ст. 185 КК України (Крадіжка вчинена повторно, в умовах воєнного стану).

Крадій свою провину заперечує

У суді чоловік заперечив свою вину й просив виправдати його повністю. Він зазначив, що з приводу викрадення ноутбука, комп`ютерної «миші» та блоку безперебійного живлення з лікарні взагалі нічого не знає. Але при цьому визнав, що дійсно був у лабораторії лікарні 4 чи 5 разів, здавав аналізи, тому його там могли бачити, але крадіжку, мовляв, не вчиняв.

Крадій запевнив, що оперативники психологічно примусили написати заяву щодо «з`явлення з зізнанням», пообіцяли відпустити швидше додому, а якщо він відмовиться підписувати – то «відразу поїде до СІЗО». Чоловік зізнався, що є наркозалежним, але намагається вилікуватись й отримує замісну терапію, саме тому, мовляв, і погодився під тиском поліцейських написати відповідну заяву, після цього його відпустили додому.

Чоловік заперечив і крадіжку жіночої сумочки, яку йому інкримінували. Він наголосив, що написав заяву про «з`явлення з зізнанням» лише під тиском співробітників поліції, котрі взамін обіцяли йому «більш сприятливе ставлення» та перебування на волі.

Адвокат чоловіка зазначив, що доказів причетності саме обвинуваченого до цих крадіжок прокурори так і не надали, а тому просив суд ухвалити виправдувальний вирок щодо свого клієнта.

Свідчення поліції та потерпілої

Опитали в суді потерпілих і свідків крадіжок. Так, начальник сектору кримінальної поліції Відділення поліції №1 розповів, що в день крадіжки помітив обвинуваченого, який йшов зі сторони лікарні й ніс зелену сумку. Поліцейські зупинили злодія біля будівлі 3-ї школи, й попросили показати, що в сумці. Виявилось, що там були ноутбук і зарядний пристрій до нього. Чоловік пояснив, що техніку йому позичив знайомий на деякий час. На той час не було підстав затримувати крадія, однак поліцейський сфотографував ноутбук та зарядний пристрій. Пізніше, коли стало відомо про крадіжку в лікарні, правоохоронці співставили ці факти.

До слова, згодом ноутбук та комп`ютерну «мишу» поліцейські знайшли в пакеті під деревом на перехресті вулиць Шахтарської та Автобусної, а блок безперебійного живлення до аналізатора знайти так і не вдалось.

Щодо крадіжки сумки, то потерпіла розповіла, що того дня йшла по площі В. Чорновола від магазину до виконкому міської ради, зупинилась на площі й сіла на лавку почекати. Вона була в навушниках і розмовляла по телефону, тому свою сумку поставила поряд з собою на лавці. Коли закінчила розмову, то помітила, що вона зникла, й відразу викликала поліцію.

До речі, і в кабінеті лабораторії, і на сумці жінки, яку теж поліцейські пізніше знайшли посеред однієї з вулиць міста, виявили відбитки пальців обвинуваченого. Саме це і стало основним доказом його вини.

Зауважимо, що чоловік раніше вже був засуджений. Теж за крадіжки. Проте на шлях виправлення не став, належних для себе висновків не зробив та повторно вчинив аналогічні злочини.

Що вирішив суд

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5,5 років. Також злодію доведеться сплатити в дохід держави 5 тисяч 286 гривень процесуальних витрат.

Окрім цього, суд задовольнив цивільний позов КНП «Нововолинська центральна міська лікарня». Відтак крадій повинен заплатити медзакладу 14 тисяч 66 гривень.




один коментар
  1. Зачекайте ще трішки, скоро крадіжок в Нововолинську стане більше, адже одіозне керівництво ДП волиньбезвугілля везе до міста 24 зеків (поки що 24), та планує оселити їх на першому поверсі адмінбудівлі волиньвугіллю. Так звані наймані працівники мають працювати на шахті бужанській, цікаво як? Ненавчені люди і відразу в шахту, цікаво….? Так що крадіжки можуть бути тільки квіточками…. До речі, видання Буг, зверніься до керівництва ДП волиньбезвугілля, та й до начальника поліції за офіційним коментарем! Інакше Нововолинськ скоро повернеться в минуле, де зеки будуть керувати в місті, а гроби з тілами наших героїв будуть повертатися з війни!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер