<

Жити повноцінно в поважному віці вчаться в Іваничах на заняттях Університету ІІІ віку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:58 | 13.02.2017 / Іваничі /
Перегляди
0
/ 1 коментар

9-го лютого відбулося чергове навчання слухачів Університету ІІІ віку. Заняття вела лікар-анестезіолог  Світлана Адамчук.

Університет ІІІ віку при територіальному центрі обслуговування управління соціального захисту населення працює уже третій рік.

Коли створювали, не знали чи приживеться. Треба було знайти таких фахівців, які погодилися б працювати безоплатно. Нам Бог послав таких людей. Це – Світлана Адамчук,  лікар-анестезіолог та Ірина Приймак – бібліотекар. Відповідно до їх фаху відкрили два  факультети: основ медицини та літературно-мистецький. Приходячи на заняття, жіночки отримують інформацію, мозок починає працювати, організм омолоджується. Такими думками поділилася директор територіального центру Оксана Приступа.

На заняття з основ медицини кожного разу приходить більше 20-ти слухачів, одні жіночки. Бачу, їм подобається працювати над собою. Ті, хто не пропускають занять, дуже змінилися в позитивну сторону, стали активними, готові допомагати іншим. Ми вчимося  бути здоровими. Вчимося лікувати себе диханням, використовуємо водолікування і обов’язково фізичні вправи. Добре засвоїли лікувальну силу посмішки. Нести позитивну енергію, змінювати себе на добро і заряджати ним тих, з ким спілкуєшся, таке основне завдання наших занять,- розповідає Світлана Адамчук.

В усіх на столах записники, ручки. Є книжечки під назвою “Суджок-терапія -це повинен знати кожний”, Олександри Волошиної. Саме за ними слухачі вчаться, як бути здоровими.

— Ці заняття нам дають дуже багато. Насамперед, самоорганізованість і правильне розуміння себе. Коли ти це знаєш, ставиш мету, стараєшся досягти. Те, чому вчить нас Світлана Ярославівна, дуже допомагає. Усі ми уже в поважному віці. Кожен з нас старається працювати над собою, скільки можна, щоб бути рухливим. Нікому не хочеться бути тягарем на старості літ для дітей чи рідних. Для себе  я знаю як зняти біль, як поліпшити роботу внутрішніх органів. Кожен собі бере те, що по силі, чи по сприйняттю. Але всі засвоїли правило №1: ти завжди маєш посміхатися і бути привітним. Не насуплюйся, навіть тоді, коли тебе ніхто не бачить. Посміхайся.- такі цікаві речі розповідає Раїса Ансімова, яку жартома інші студенти називають професоршою.

Відколи стали відвідувати ці заняття, зізнаються жінки, відчули, що помолодшали. Так на років 10-15. Стали собі подобатися.

Слухачі також отримали інформацію про заповіти та спадкові договори. З цим їх ознайомила приватний нотаріус Любов Завіша.

Про те, яку правову допомогу можуть отримати з приводу спадщини та порядку її оформлення, про відновлення строків розгляду спадщини в суді розповіла заступник начальника Іваничівського бюро правової допомоги Надія Адамович.




один коментар
  1. Ох Бабоньки! А, що чоловіків у “поважному віці” на теренах Іванищивщина нема?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер