<

Жителям Іваничівської громади пропонують відмовитися від новорічної ялинки в центрі селища

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:34 | 15.11.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
785
/ коментарі 3

В Іваничах активісти пропонують відмовитися від прикрашання новорічної ялинки в центрі селища, а усі зекономлені кошти рекомендують витратити на допомогу Збройним Силам України. У соцмережах триває опитування думок жителів громади щодо цього питання.

Місцева активістка Марина Юраш закликає іваничівців відмовитися цьогоріч від новорічної ялинки. А ті кошти, які повинні були виділити з бюджету громади на прикраси та іграшки, віддати нашим захисникам. Свою пропозицію вона розмістила на сторінці у фейсбуці.

У коментарі БУГу Марина зазначила, що цього року святкування буде “недоречним”, адже триває війна і щоденно гинуть люди, як військові, так і мирні українці. До того ж наразі у країні жорстка економія електроенергії. Та й бійцям, за словами активістки, постійно потрібна допомога. А на новорічні прикраси з бюджету зазвичай виділяють чимало грошей, які зараз, на думку Марини, краще передати на ЗСУ, а жителі громади, мовляв, одну зиму можуть обійтися без яскравих світел та прикрас.

“Йдуть морози. Нашим бійцям потрібний теплий одяг, взуття, необхідні автозапчастини, зброя та інші речі – зараз немає нічого важливішого! На фронті велика потреба у всьому. А ще зараз море сліз і горя, адже постійно гинуть наші найкращі. Здобудемо Перемогу, тоді святкуватимемо. Зараз в нас, найголовніше, щоб перемогти ворога. Весь світ допомагає зброєю, гуманітаркою, прості люди, хто і чим може. Тому можна обійтися і без ялинки”, – зазначила активістка.

Марина поцікавилась думками мешканців громади, чи готові вони обійтися без новорічного дерева.

І більшість іваничівців, які відповіли на її питання, зазначили, що дійсно краще цьогоріч перебути новорічно-різдвяні свята без ялинки та святкових ілюмінацій.

Ще одна активістка і волонтерка Олександра Шептор, яка вже 10 місяців займається виготовленням сухих супів і борщів бійцям на передову, запропонувала новорічне деревце все-таки прикрасити, хоча б для того, щоб порадувати діток. Тим паче, що ялинку встановлювати не треба, адже в Іваничах на зимові свята “одягають” живе дерево.

Однак, Саша пропонує прикрасити ялинку минулорічними іграшками і вогниками. А оновити новорічне дерево можна, виготовивши щось гарненьке самотужки. Тим паче, що в Іваничах, за її словами, чимало творчих людей.

“Символічно буде об’єднатись і зробити прикраси самотужки. В нас стільки творчих людей, що гріх таланти тримати при собі. І фото біля такої ялинки буде історичним. Поки в нас спокійно, свята для діток треба робити, тим більше, що ялинка в нас вже готова і встановлювати її не потрібно. А кошти, які щорічно виділяються, справді потрібно перерахувати на ЗСУ. Питання тільки кому і куди”, – зазначила вона.

Пропозицію активістки підтримала і жителька Іванич Іванка Вавренюк. Вона зауважила, що можна, щоб іграшки зробили діти на трудовому.

Однак, мешканці громади сумніваються, навіть, якщо керівники селищної ради перенаправлять кошти нібито на ЗСУ, то чи дійсно воно так і буде. Як зауважила Іванка Вавренюк, може бути й так: скажуть, що передали, а насправді “зекономлять собі на різдвяні премії”.

Саме тому кошти, на думку іваничівців, мають бути виділені якійсь конкретній організації, щоб не було ніякої брехні.

Зрештою ставити новорічне дерево чи ні, вирішуватиме місцева влада. І вже вона, або прислухається до побажань і пропозицій мешканців громади, або ж проігнорує їх і зробить по-своєму.




коментарів: 3
    • А якшо томашевську на ялинці декоративно підвісять, то погодишся на дерево?

  1. Ялинка обов’язково повинна бути з вогниками? Нехай дітки зроблять якісь іграшки і повішають на ялинку. Подумайте за дітей, їх теж треба якось відволікати!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця