<

Жителів Іванич вчили шукати легальну роботу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:14 | 12.05.2017 / Іваничі /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Днями в Іваничівському районному центрі зайнятості відбувся захід для шукачів роботи «Легальна зайнятість». В кожній цивілізованій країні саме на принципі легальної праці базується і основна політика зайнятості. Працювати легально – це означає, що ваші права, як найманого працівника, будуть захищені, і особа зможе претендувати на весь соціальний пакет, гарантований державою.

Під час семінару присутнім надали вичерпну інформацію щодо наслідків тіньової зайнятості. Адже легальне працевлаштування – це гарантована відпустка, оплата лікарняних, пенсійне забезпечення, допомога по безробіттю та головне – обов’язкова виплата заробітної плати, яка гарантується Кодексом законів про працю України та ЗУ «Про оплату праці». Кожен працівник, який влаштовується на роботу, повинен пам’ятати, що отримання заробітної плати «в конверті», позбавляє його в майбутньому соціального захисту у разі безробіття, нещасного випадку на виробництві, захисту від незаконного звільнення, права на відпустки. Для забезпечення свого майбутнього найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин шляхом укладення трудового договору.

Після закінчення фахівець центру зайнятості наголосила, якщо громадянин дбає про своє майбутнє, майбутнє своїх дітей, майбутнє своєї держави, то він повинен свідомо та відповідально ставитися до свого легального працевлаштування і тим самим бути прикладом для наслідування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа