<

Жителі Іваничівщини передали бійцям на передову великодні смаколики

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:13 | 21.04.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
480
/ Коментарі відсутні

550 великодніх смаколиків для військових передали з Іванич на Харківщину. Місцеві мешканці зорганізувалися і власноруч напекли паски за два дні. Також на Миколаївщину передали понад 70 пасочок, які пекли господині села Заболотці Литовезької ТГ.

Волонтери і мешканці Іваничівської громади напередодні великодніх свят не забули про українських військових, які захищають нас від російського агресора на сході України і теж потребують святкового настрою. Вони передали бійцям не лише майже 500 порцій “сухого” борщу, який виготовляють власноруч, а й спекли для них 550 пасок.

Жителі Іваничівської і Литовезької громад зібрали необхідні продукти, а одна з місцевих газдинь спекла біля 150 пасок у своїй печі.

Також смаколики приносили всі охочі. Навіть декілька пасок спекла і передала одна з місцевих мешканок, яка наразі перебуває в Польщі, але не забуває про рідну країну.

Окрім пасок, жителі Іванич передали військовим 12 літрів хрону, сало і сушку. До великодніх ласощів додали листівки, які намалювали місцеві діти.

Організували збір і випічку пасок волонтери, які налагодили виробництво «сухого» борщу, і щоденно, з ранку і до ночі готують сухі овочеві набори для військових. Напередодні Великодня вони вирішили, окрім чергової партії борщових наборів, передати на передову в Харків ще й паски. Аби військові, які щохвилини ризикують своїми життями заради захисту рідної країни від російських окупантів, теж хоч трошки відчули дух найбільшого християнського свята.

Активістки дали клич і жителі двох громад: Іваничівської і Литовезької залюбки відгукнулися і лише за два дні спекли майже 600 пасок.

Господині села Заболотці випікали великодні смаколики нашим захисникам на Миколаївщині. Дівчатам вдалось за день приготувати понад 70 пасочок. До кожної коробки великодньої випічки прикріплювали листи і малюнки, які напередодні зробили учні Заболотцівського ліцею.

У коментарі БУГу дівчата наголосили, що смаколики пеклися і передавалися воїнам від щирого серця та з побажаннями добра і перемоги.

Читайте також:

Волонтери з Іванич відвезли в Харків гуманітарну допомогу: до Великодня планують ще одну поїздку

В Іваничах волонтери готують для солдат «сухий» борщ: 220 порцій вже передали військовим у Чернігів




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер