<

Засіяні городи в результаті самозахвату: в Іваничівській громаді люди поспішають приватизувати земельні ділянки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:06 | 11.08.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
4522
/ коментарі 2

В Іваничівській громаді мешканці «ділять» землю, яка перебуває у комунальній власності селищної ради. У всіх тонкощах виділення земельних ділянок і надання дозволів на їх приватизацію 10-го серпня розбиралася виїзна земельна комісія.

Члени комісії побували на земельних ділянках в Іваничах, що поблизу Цукрового заводу, та в селі Древині, зустрілися із претендентами на земельні наділи, оглянули городи, які ті хочуть приватизувати, вияснили, чи вільні вони, або ними вже хтось користується. В загальному депутати перевірили біля 50 ділянок та розглянули біля 100 заяв на їх приватизацію. Впродовж дня вони з’ясували чимало цікавого.

Виявилося, що люди роками користувалися земельними ділянками без оформлення відповідних документів і без права власності на них. Із приватизацією землі люди чомусь тягнули до останнього.

Хоча депутати попереднього 7-го скликання селищної ради неодноразово закликали жителів громади поспішити із вирішенням цього питання. Та й на офіційному сайті публікували оголошення з проханням оформити документи на землю, якою користуються люди.

Але мешканці не поспішали цього робити. Кажуть, то руки до цього не доходили, то коштів не вистачало, або ж просто думали, ще встигнуть. Навіть податки за користування городами не всі сплачували належним чином. Виявилося, що у декого заборгованість тягнеться роками.

Коли ж у силу вступив Закон про продаж землі, мешканці громади спохватилися і поспішили оформити усі документи на право власності своїми городами. І тут з’ясувалося, що деякі ділянки вже приватизовані і мають законних власників. Однак, члени земельної комісії заспокоїли людей і запропонували їм приватизувати інші наділи, які зараз простоююють.

Окрім цього, члени комісії виявили кілька земельних ділянок, які були засіяні зерновими культурами, здебільшого соєю, у результаті самозахвату. І вирішили віддати їх людям, які претендують на землю і прагнуть її приватизувати. Адже тоді місцевий бюджет отримає додаткові надходження, які можна буде використати на розвиток громади.




коментарів: 2
  1. Фотографу на замітку: хоч час від часу протирайте об’єктив – противно на світлини дивитись.
    А по статті: ой буде в Іваничах підступна війна…

  2. “…І тут з’ясувалося, що деякі ділянки вже приватизовані і мають законних власників…” А як це з”ясувалося цікаво? Самі себе здали ? Це значить що
    землі роздавались кому завгодно і як завгодно, а люди аж тепер побачили що їхні землі вже приватизовані ? Тут 100% зловживання службовим становищем, перевищення службових повноважень і корупція, декому років на 5 набігає, чи не так?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа