<

Закинуте приміщення інфекційного відділення Іваничівської лікарні хочуть продати під знесення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:05 | 27.04.2021 / Іваничі / , , /
Перегляди
52
/ Коментарі відсутні

Колишнє інфекційне відділення Іваничівської лікарні хочуть продати, але з обов’язковою умовою – під знесення. Адже воно давно визнане аварійним і не придатним для використання.

Про це йшлося під час чергової сесії Іваничівської селищної ради.

Нагадаємо, кілька років тому будівлі старої лікарні в Іваничах віддали місцевим мешканцям. Відтак 14 сімей отримали у колишніх лікарняних корпусах частини приміщень під житло. Вони об’єдналися і створили там ОСББ «Оселя-34 «ж». Однак, колишнє інфекційне відділення так і лишилось нічийним і пустувало.

У 2018-му році Іваничівська районна рада мала наміри віддати в оренду це приміщення громадській організації «Територія життя» для відкриття у ньому реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних громадян. Але жителі сусідніх будинків та вулиць виступили проти відкриття такого закладу, тому це питання було знято з розгляду сесії районної ради.

Потому це приміщення віддали на баланс ОСББ «Оселя-34 «ж», однак воно так і лишилось пусткою. Там неодноразово виникали пожежі, також воно «приглянулось» безхатькам, алкогозалежним і наркоманам, які тут їли, пили і справляли нужду.

У 2021-му році врешті вирішили врегулювати ситуацію із занедбаною, захаращеною й аварійною будівлею і навести там порядок. Але, оскільки у місцевому бюджеті коштів для знесення колишнього інфекційного відділення немає, то вирішили це приміщення продати. Для цього насамперед депутати припинили для ОСББ «Оселя-34 «ж» право постійного користування цим приміщенням і знову взяли його на баланс селищної ради.

Голова громади Лідія Томашевська запевнила, що приміщення колишнього інфекційного відділення Іваничівської ЦРЛ продадуть, але з певним призначенням – під знесення.

«Це приміщення аварійне і не придатне для використання чи проживання. Тому ми хочемо його продати, але за умови його знесення», – наголосила Томашевська.

Рішення про умови продажу цієї будівлі депутати прийматимуть вже на наступних сесіях Іваничівської селищної ради.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Квітня, Середа
16 Квітня, Вівторок