<

Забрали пів мільйона з ремонту вулиці на зарплату працівникам: в Іваничах перерозподілили бюджетні кошти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:36 | 26.10.2021 / Іваничі / , , /
Перегляди
2048
/ коментарі 3

Із суми коштів, передбачених на капітальний ремонт вулиці Єрьоміна в Іваничах, 500 тисяч гривень перекинули на інші цілі. Рішення прийняли під час позачергової сесії селищної ради 25-го жовтня.

Як зауважила начальниця фінансового відділу Тетяна Бартновська, ці кошти вкрай необхідні на виплату зарплати працівникам місцевих комунальних закладів. Адже при формуванні бюджету на 2021 рік асигнування на заробітну плату працівникам установ селищної ради були передбачені лише на 10 місяців. Відтак наразі постала гостра потреба віднайти майже 1,5 мільйони гривень на виплату зарплати.

За словами Бартновської, вирішили забрати частину коштів, зокрема, 500 тисяч гривень, запланованих на ремонт вулиці Єрьоміна, оскільки заплановані роботи затягнулися і, ймовірно, цьогоріч вже й не розпочнуться.

Депутатка Катерина Бонюк висловила занепокоєння, якщо зараз забрати ці кошти, то назад їх закласти вже буде вкрай важко, адже у бюджеті їх просто може не вистачити. І тоді ремонтні роботи на вулиці Єрьоміна доведеться відмінити.

Однак Тетяна Бартновська запевнила, що іншого виходу немає. Бо в бюджеті більше не має коштів, які можна перенаправити або ж виділити на зарплати працівникам комунальних установ.

“Якщо не забрати ці 500 тисяч гривень, то працівники комунальних установ нашої громади два місяці будуть без заробітної плати. Це вимушене рішення.

Нам необхідно 250 тисяч гривень на зарплату непедагогічному персоналу закладам загальної середньої освіти, 160 тисяч – на заробітну плату працівникам закладів дошкільної освіти, 207 тисяч – працівникам палаців і будинків культури, клубів, центрів дозвілля та інших клубних закладів, ще 27 тисяч гривень на оплату праці працівникам спортивної школи, 45 тисяч – працівникам відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Іваничівської селищної ради та 41 тисяча 603 гривні – для виплати заробітної плати працівникам Іваничівського ЦПМСД й 30,5 тисяч – на утримання КУ «Трудовий архів Іваничівської селищної ради»”, – зазначила Бартновська.

До слова, ще понад 180 тисяч гривень заберуть із коштів, запланованих на утеплення фасаду приміщення КЗЗСО “Іваничівський ліцей №1”.

Ситуацію, яка склалася із ремонтом вулиці Єрьоміна, прокоментувала і голова громади Лідія Томашевська. За її словами, геологія цієї дороги показала, що там на рівні метра є рослинні рештки. А відтак відсутній хоча б якийсь фундамент. І через це під час ремонту дорога може розповзтися. До того ж, якщо її робити в пряму площину, під нахилом, то на сусідній вулиці Ювілейній може знести будинки.

“Мене теж здивувала вартість цієї дороги. Але коли ми почали розбиратися, то стало зрозуміло, чому саме така ціна. Більшість витрат лягли на самовідведення стічних вод. Процедура торгів затягнулася, бо учасники подають один на одного в суди. І коли це закінчиться поки не відомо.

До мене зверталися й інші проектанти, які пропонували значно менші суми. Але, якщо зробити ремонт дороги неякісно, то усі ці розрахунки можна буде нівелювати. Й цей об’єкт потім не можливо буде здати в експлуатацію. Мені чітко було сказано: якщо хочеш мати кримінал, після того, як буде неправильно закладений капітал на ремонт цієї дороги, то приймай будь-яке рішення. Я цього робити не хочу”, – зазначила очільниця громади.

Нагадаємо, на капітальний ремонт вулиці Єрьоміна в Іваничах планують витратити майже 7 мільйонів гривень. Про початок тендерної процедури щодо пошуку підрядників, які відремонтують цю дорогу, Іваничівська селищна рада оголосила ще наприкінці липня. Однак, роботи й досі не розпочалися. Мовляв, через судову волоканину. Адже чомусь під час торгів на Prozorro дешевші пропозиції відхилялись, а дорожча стала претендентом на перемогу. Хоча мало бути навпаки.

Якщо детальніше, то було три учасники торгів, які пропонували різну ціну за виконання ремонтних робіт: ТЗОВ “БК”ВІАКОМ” – 5,4 мільйона гривень, ПП “МП Сантехмонтаж” – 5,8 мільйона гривень та ПП “РОСТРАНС” – 6,4 мільйона гривень. Пропозиції фірм, які пропонували менші кошти, відхилили з різних причин. У результаті лишилося одне підприємство “РОСТРАНС” з найвищою із запропонованих ціною в 6,4 мільйона гривень. Тож саме воно стало ймовірним переможцем торгів.




коментарів: 3
  1. То може тоді взагалі краще відмовитися від ремонту цієї вулиці, ніж розтягувати на 3 роки? У нас пів Іванич взагалі НЕАСФАЛЬТОВАНІ!!!
    Чому решта вулиць мають чекати десятиліттями? За ці гроші можна зробити мінімум 4 вулиці. Ще Войтюк обіцяв в 2017 зробити Спортивну, пройшло 4 роки, ніхто й не думає за неї братися, а з такими темпами (1 вулиця в 3 роки) до неї дійде черга в 2159 році. За яким принципом взагалі наша селищна рада вибирає пріоритети, є якесь голосування, чи просто Лідія Михайлівна пальцем в карту Іванич тикнула і попала на Єрьоміна? А іншим по пів ЗІЛа щебня.

  2. Чомусь в цьому списку заборгованості по зарплаті немає нероб із роздутого апарату ОТГ. Як думаєте, чому?

  3. Все як завжди. Є гроші то треба їх освоїти, а то на слідуючий рік не дадуть. Я взагалі не можу зрозуміти, як так – гроші виділені на дорогу виплачують на зарплати комунальникам! А чому гроші на зарплати закладені тільки на 10 місяців? Як ви бюджет складаєте? Вам не громадою керувати, а колгоспом в якомусь забитому селі де один трактор на все село! Афірюгі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа