<

За тиждень Великдень: у Свято-Покровському храмі Іванич освятили вербу. Фоторепортаж

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:14 | 17.04.2022 / Іваничі, Таблоїд / , , /
Перегляди
2735
/ Коментарі відсутні

17-го квітня православні християни відзначають одне з великих двонадесятих свят – вхід Господній в Єрусалим, або, як в народі називають, Вербницю. У храмах Іванич пройшли святкові літургії та чин освячення вербових гілок.

Чимало місцевих жителів освятили вербові гілочки у Свято-Покровському храмі. Сюди з самого рання на службу Божу поспішили і малеча і дорослі. 

Після урочистого богослужіння митрофорні протоієреї настоятелі храму отці Андрій та Василь, нагадали присутнім, що цього дня, перед своїми хресними стражданнями Ісус Христос благоволив увійти в місто Єрусалим, щоб звідти звершити ту місію, з якою Він прийшов у світ, спасіння людства.

Коли він на ослику під’їжджав до міста, безліч людей почали стелити по дорозі одяг і пальмові вітки, вітаючи Спасителя таким чином за всі чудеса, які бачили. Пальма є символом чистоти і непогрішності. Проте, на слов’янських територіях пальми не ростуть, а весна настає з цвітіння верб, тому пальмові гілки люди замінили вербовими. І саме їх традиційно щороку освячують в храмах.

Після богослужіння в храмі, відбувся урочистий обряд освячення гілок верби. На вулиці обабіч храму вишикувалися сотні жителів селища. Повсюди лунали слова: «Не я б’ю, верба б’є, від нині за тиждень – Великдень!» Галузками верби люди легко били одне одного і бажали бути такими ж здоровими, як і те дерево, що першим розцвітає бруньками навесні.

Як освячували вербу у Свято-Покровському храмі, дивіться у фоторепортажі БУГу:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа