<

За місяць 4 рази ловили п’яним за кермом: мешканця Іванич оштрафували та позбавили водійських прав на 10 років

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:55 | 14.10.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
5195
/ 1 коментар

На Іваничівщині чоловіка за пів року 6 разів ловили п’яним за кермом. Суд призначив йому 51 тисячу гривень штрафу та на 10 років позбавив водійських прав.

Чоловік, якого двічі протягом 2022 року ловили в стані алкогольного сп’яніння за кермом автівки, а суд визнавав його винним та призначав штраф, не зупинився на цьому та продовжував їздити п’яним. Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду від 28-го вересня.

Так, водія п’яним за кермом автомобіля Опель Вектра втретє за рік спіймали 7-го липня о 23:17 в селі Грибовиця на вулиці Тараса Шевченка. Але через кілька днів, 12-го липня о 20:04 чоловік знову попався на нетверезому водінні. Його зупинили в селі Грибовиця на вулиці Миру.

Але навіть після цього він продовжив кермувати в стані сп’яніння. Зокрема, 6-го серпня о 16:39 водія знову затримали в селі Будятичі по вулиці 8-го Березня. Проте цього разу він був вже за кермом іншої автівки – Ауді А4.

Вшосте горе-водія в стані алкогольного сп`яніння зупинили 9-го серпня о 21:57 в селі Грибовиця на вулиці Миру. Але вже за керуванням скутером.

У всіх цих чотирьох випадках у чоловіка був різкий запах алкоголю з порожнини рота, а до того ж порушення мови й координації рухів та поведінка, що не відповідає обстановці. Від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння він відмовлявся в присутності свідків.

Відтак, проти чоловіка знову порушили адміністративне провадження за ч.3 ст. 130 КУпАП (керування у стані сп’яніння). Матеріали у справах були об`єднані в одне провадження.

На судові засідання горе-водій не з’явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи. Тож суд розглянув докази у справі без його присутності.

Врешті суд визнав чоловіка винним та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 51 тисяча гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років. Також водію доведеться сплатити в дохід держави 496 гривень судового збору.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер