<

За допомогою пересувного мамографа цього року на Волині вже було обстежено понад тисячу жінок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:35 | 20.10.2016 / Іваничі /
Перегляди
0
/ коментарі 2

19-го жовтня в Іваничах, де зараз діє пересувний мамограф, відбувся своєрідний звіт роботи цього апарату. Підсумки підбивали помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч та головний лікар Іваничівського центру первинної медико-санітарної допомоги Роман Киця.

Нагадаємо, що впродовж 3-го-6-го жовтня мамограф діяв і у Нововолинську.

Вже вдруге жінки, котрі проживають в Іваничівському районі мають змогу перевірити стан своїх молочних залоз. Фінансовою підтримкою забезпечили підприємці Микола Волинець, Валентин Кошельник та фонд Ігоря Гузя «Прибужжя».

Як зауважив помічник народного депутат Андрій Бокоч, витрати приблизно поділилися 50% на 50%. «Як показує досвід минулого року, близько 20-ти жінок із нашого виборчого округу поїхали на дообстеження та, відповідно, були прооперовані. При цьогорічній перевірці у Нововолинську та Володимирі-Волинському пухлини у жінок теж були виявлені. Надалі ми хочемо попрацювати з апаратом, який перевірятиме у дітей щитовидну залозу. Центр первинної допомоги взяв на себе частину організаційних моментів: підключення, переїзд мамографа по селах та таке інше».

dsc_2636

«Минулого року було обстежено приблизно 700 жінок, адже мамограф, у силу певних обставин, не міг об’їхати всі села. Ті, у кого виявили патології були про консультовані в обласному онкологічному диспансері. Зараз мамограф працює в Іваничах, а далі їде в інші села. Результати цієї частини жіночого населення будуть із понеділка. Останній пункт перевірки цього року – село Милятин», – зауважив Роман Киця.

dsc_2647

Після Іваничівського району планується проведення перевірки стану молочних залоз жінок і в Любомльському районі. Всі обстеження мають завершитися до 1-го грудня. «Такі заходи більше потрібні, ніж подарунок ноутбука в школу», – додав Андрій Бокоч.

У планах, зокрема у Любомльському районі, не лише пересувний мамограф, а й виїзний прийом інших фахівців. Одним із ініціаторів такого заходу став головний лікар територіального медичного об’єднання Любомльського і Шацького районів Володимир Дибель.

Як зауважила пані Євгенія, яка прийшла на обстеження, це дуже важлива та необхідна справа для жінок.

У цілому, за цей період у Нововолинську, Володимир-Волинському та Іваничівському районі було обстежено понад тисячу жінок.

Далі пересувний мамораф працюватиме з 10:00 до 16:00 біля ФАПів та медпунктів у таких селах:

21 жовтня – с. Топилище;
24 жовтня – с. Риковичі;
25 жовтня – с. Старий Порицьк;
26 жовтня – с. Жашковичі;
27 жовтня – с. Павлівка;
28 жовтня – с. Милятин.




коментарів: 2
  1. Яких би політичних поглядів хто б не притримувався, але я думаю, що кожен зі мною погодиться, що ця справа потрібна і корисна. І хто називає це популізмом і піаром, хай зробить для простих людей хоча б щось подібне і потрібне. Чи не так? Я не є сильним прихильником І.Гузя, але….. Я свідомо признаю, що цей депутат хоч чимось реально намагається допомогти людям в своєму окрузі. Так само як і названі тут меценати. Хай їм сторицею повернеться добро. Хтось повинен зініціювати, а хтось може долучитись до доброї справи. Основне те, щоб наші політики і представники влади розуміли, що головне їх покликання – служіння народові. І не за високі слова і гарні картини їх оцінюють, а за реальні справи. Шкода, що мало хто з них це розуміє

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер