<

З 15-го травня має запрацювати ринок в Іваничах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:05 | 13.05.2020 / Іваничі / /
Перегляди
18
/ Коментарі відсутні

З 15-го травня на ПП «Західний Буг-2», що розміщений по вулиці Незалежності у селищі Іваничі відновлять роботу торгові точки підприємців, які погодяться облаштувати продаж продуктів з дотриманням усіх санітарних норм.

Про це вирішили 13-го травня на комісії ТЕБ і НС Іваничівської селищної ради, повідомляють на офіційній сторінці в фейсбуці.

“Результати засідання комісії ТБ і НС щодо відкриття ринку: дозволити з 15-го травня торгівлю продуктами харчування, насінням та кормами для тварин при умові дотримання адміністрацією ринку та підприємцями усіх протиепідемічних вимог”, – йдеться в повідомленні.

Адміністрація ринку, зокрема директор ПП «Західний Буг» Ярослав Когут гарантує забезпечити неухильне дотримання профілактичних заходів, встановлених постановою головного санітарного лікаря України від 27 квітня 2020 року №14, як на території ринку так і на прилеглій частині до нього ( в т.ч. дотримання дистанції між покупцями не менше 1,5 м біля входу в ринок) та виконання наступних вимог:

  • допуск працівників ринку, продавців і відвідувачів на територію агропродовольчого ринку здійснювати виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу;
  • наявність на кожному вході на територію агропродовольчого ринку диспансерів з антисептиком;
  • кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території агропродовольчого ринку, не повинна перевищувати кількості, з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку;
  • відстань між робочими місцями продавців повинна складати не менше 3 метрів, місця торгівлі мають бути обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;
  • проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекції всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця – в кінці кожного робочого дня;
  • забезпечення постійного інформування відвідувачів агропродовольчого ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;
  • забезпечення контролю за дотриманням вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 та оперативне усунення порушень, адже саме на керівників ринків покладається відповідальність за належну організацію та виконання протиепідеміологічних заходів підприємцями під час здійснення торгівлі.

Спостерігатимуть за роботою ринку і надаватимуть дозвіл на роботу інспектори Держпродспоживслужби. На ринку під час торгівлі перебуватимуть працівники даної служби, буде залучена до роботи також поліція, яка здійснюватиме контроль за виконанням протиепідемічних заходів.

За словами Людмили Просапчук, начальника Іваничівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Іваничівському районі, кожен підприємець зобов’язаний дотримуватись санітарних норм, забезпечити наявність масок та антисептиків, місця торгівлі обладнати захисними екранами, проводити дезінфекцію торгових місць та здійснювати торгівельну діяльність лише на території ринку.

Неконтрольована стихійна торгівля на прилеглій до агропродовольчого ринку території суворо заборонена. Кожен повинен розуміти, що будь-яке порушення цих вимог може стати підставою для накладення штрафних санкцій та припинення роботи ринку.

Як зазначив селищний голова Федір Войтюк, на території громади на даний час не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус COVID-19.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа