<

Європейські Дні Добросусідства: українсько-польський кордон перетнули понад три тисячі людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:14 | 20.08.2019 / Іваничі / , /
Перегляди
24
/ Коментарі відсутні

18 серпня 2019 року, на кордоні між Польщею та Україною на річці Західний Буг відбулись XI Європейські Дні Добросусідства «Кордон 835». Тимчасовим пунктом перетину Кречів-Крилів в районі прикордонного знаку № 835, скористалося понад 3 тисячі людей.

Так, починаючи з 10 години ранку, на понтонному мосту відкритий тимчасовий прикордонний перехід «Кречів-Крилув», – інформують на сайті Іваничівської РДА.

Учасники заходу, пішоходи і велосипедисти могли користуватися ним до 21.00. Саме на цьому місці відбулась урочиста зустріч керівників двох прикордонних регіонів.

Варто зазначити, що тимчасовим пунктом перетину Кречів-Крилів, який на пів доби з української сторони було відкрито 18 серпня 2019 року в районі прикордонного знаку № 835, скористалося понад 3 тисячі людей. Зокрема, 1513 осіб перетнули кордон в напрямку Польщі, ще 1495 осіб – прибули в Україну. Митне оформлення та митний контроль під час фестивалю забезпечили посадові особи митного поста Володимир-Волинський.

Розпочинаючи захід ведучі привітали присутніх з відкриттям чергового XI – го фестивалю «Європейські Дні Добросусідства «Кордон 835» Кречів – Крилув» та представили поважних гостей.

Дійство продовжили священнослужителі: Молитву за Україну прочитали настоятель храму св. великомучениці Параскеви П’ятниці у селі Литовеж протоієрей Василь Васильків та настоятель Введенського храму у селі Литовеж отець Олег Наконечний.

Зі словами привітань звернулись посадові Іваничівського району. Після чого, делегація з української сторони вирушила у Республіку Польща. Зустріч відбулася на понтонному мосту. Зустрівшись, делегації обмінялися привітаннями та хлібом, відпустили у небо кольорові кульки та рушили на урочисті заходи до Крилова.

Офіційна частина зустрічі у Польщі розпочалась екуменічною молитвою за участю духівництва православної і римо-католицької церков.

Зі словами вітань до присутніх звернулись вуйт гміни Мірче Марта Малишек та Литовезький сільський голова Іван Іванчук.

У своїх виступах керівники говорили про добросусідські стосунки, про подальший їх розвиток, про спільну співпрацю, залучення європейських інвестицій, а  також  вручили сувенірні подарунки.

Традиційно в рамках проведення Європейських Днів Добросусідства на території прикордонної смуги Кречів-Крилув відбувся фестиваль з фізичної культури та спорту. Програма змагань включала мініфутбол, турнір з шахів, пляжний волейбол, перетягування канату, метання колоди та гирьовий спорт. У змаганнях взяли участь команди з м. Нововолинська та сіл Іваничівського району. Після справжньої спортивної боротьби були визначені переможці у всіх видах змагань. За традицією їм було вручено кубки та грамоти.

Гості заходу також мали можливість насолодитися виступами творчих колективів, гуртів, солістів, дуетів, тріо з Волині, з інших областей та Республіки Польща.

Стравами  Прибужанської кухні частували присутніх господині з усіх старостинських округів Литовезької сільської ради. Чудовою прикрасою фестивалю була фотозона, де кожен міг зробити знімок на згадку про фестиваль.

Європейські Дні Добросусідства вкотре підтвердили спільне прагнення  місцевого населення прикордонної території Іваничівського району та Грубешівського повіту до зміцнення співпраці у різних галузях. Таку можливість дасть будівництво міжнародного пункту пропуску Кречів-Крилув саме в цій місцевості.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер