<

“Якби не резонанс, не обійшлося б без судової тяганини”, – Ігнатюк про ненадання Іваничівською селищною радою відповіді на офіційний запит

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:30 | 3.06.2016 / Іваничі / , , , /
Перегляди
42
/ коментарів 49

У студії інтернет-видання “БУГ” депутат Іваничівської селищної ради Василь Ігнатюк розповів про конфлікт з працівниками апарату ради. Йому, як людині, делегованій представляти інтереси іваничіців, було фактично відмовлено у наданні інформації на офіційний запит.

Депутат Іваничівської селищної ради Василь Ігнатюк звернувся до селищного голови Федора Войтюка 15-го лютого цього року із депутатським запитом, метою якого було отримання відповіді на конкретні питання.

Упродовж 2015-го року:

  • які земельні ділянки були відчужені;
  • які земельні ділянки були надані в оренду;
  • які земельні ділянки були надані під будівництво житлового будинку безкоштовно;
  • які земельні ділянки були надані під садівництво безкоштовно;
  • які земельні ділянки були надані під гаражне будівництво безкоштовно;
  • які земельні ділянки були надані для ведення особистого селянського господарства безкоштовно.

Василь Ігнатюк чекав три місяці. У відповіді, яка надійшла, про ділянки жодного слова. Зате є прохання продовжити термін з надання відповідних даних “у зв’язку з великим об’ємом інформації”.

Не дивно, що селищний депутат зробив певні висновки про те, що комусь дуже не хочеться оприлюднювати дані. Враховуючи секретність влади, розраховувати на отримання інформації без наполегливого тиску не доводиться.

Журналісти інтернет-видання “БУГ” поцікавилися у селищного голови Іванич, чому ж так довго доводиться чекати депутатам, які хочуть знати правду.

13.02_00023-1024x683

“Відповідь на запит вже практично готова. Василь Ігнатюк, мабуть, вважає, що ми роздавали ділянки направо і наліво. Інформація за півроку є вже у інтернеті на сайті селищної ради, депутат може з нею ознайомитися.

Коли Ігнатюк звернувся вперше, ми з ним мали розмову і він погодився почекати. Тепер після подання запиту впродовж 10-ти днів відповідь йому буде надана у повному обсязі. Ми нічого не приховуємо, оскільки знаємо, що у 2015-му році гектарами ніхто землі не роздавав. Якщо у відповіді на цей запит хтось очікує знайти компромат, то буде розчарований. Все дамо, хай читають та ознайомлюються.

У нас нема штатної одиниці, землевпорядника, який мав би займатися цими питаннями. Це гальмує процес надання відповіді, адже роботи направду немало. Інформацію про надання ділянок Василь Ігнатюк отримає і пересвідчиться – ніякого криміналу там немає”, – сказав Федір Войтюк.

Василь Ігнатюк трактує ситуацію по-іншому: через ненадання відповіді на запит він навіть хотів звертатися до суду. Йому, як селищному депутату, каже, стало цікаво, чому земельні ділянки учасникам АТО виділялися на окраїні Іванич (в районі вулиці Долинка). Він впевнений: у той же час земля в центрі селища також передається у користування, тільки кому? Опитавши хлопців, які були в зоні АТО, зробив висновок, що атовцям ця ділянка не дістанеться.

То хто отримав землю біля приміщень старої лікарні, де садок? Адже там уже очищають територію? А це означає, що люди, які отримають квартири в лікарняних приміщеннях, також не претендують на цю частину землі, у них не буде присадибних ділянок.

Також цікавить Василя Ігнатюка питання, чому до цих пір немає ділянки під штучне футбольне поле, яке виділила Федерація футболу.

13267803_1073675489342579_8400446069721062999_n (1)

“Пан голова, очевидно, не в курсі, що на сайті селищної ради можна глянути штатний розпис, де вказано, що Юрій Тимощук є землевпорядником. Що робить землевпорядник, за що одержує зарплату, якщо впродовж 3-х місяців немає відповіді на мій запит? Хочу додати, що заробітну плату апарат ради отримує за рахунок жителів селища, тобто з податків.

Отож, після першого запиту мені прийшла відповідь такого змісту:

“На ваше звернення Іваничівська селищна рада повідомляє, що у зв’язку з великим об’ємом інформації, необхідної для підготовки відповіді на ваше звернення, та перебування частини протоколів сесії за 2015 рік у Архівному відділі необхідне продовження терміну надання інформації”.

Опісля цієї відписки пройшло ще 20 днів, тоді звернувся в селищну раду. Мені сказали, що землевпорядник зараз займається генеральним планом Іванич і часу на пошуки інформації немає. Тоді повідомив, що якщо питання не буде вирішуватися впродовж 20-ти днів – звертатимуся до суду. І тільки після того, як місцеві та обласні журналісти підхопили цю тему, Федір Войтюк особисто відреагував на мій запит. Впевнений, якби не резонанс, не обійшлося б без судової тяганини.

Хотілося б, щоб голова керував апаратом, а не навпаки, як вийшло в даному випадку. Особисто до Федора Васильовича у мене претензій немає, а от апарат, а зокрема землевпорядник, трішки нахабно себе поводить у відношенні до депутатів. Хочу Юрію Євгеновичу сказати, що ставити “в позу” депутатів – то не найкращий вихід з ситуації, і реакція на такі його дії буде відповідною”, – відзначив Василь Ігнатюк.

Частина інформації про земельні ділянки, що надавалися у користування впродовж 2015-го року, після наполегливих депутатських звернень з’явилася на сайті Іваничівської селищної ради. 




коментарів: 49
  1. Землевпорядника в них немає – добре що у вас є заступник, якого немає а ні в одному районі

  2. Замість того щоб зробити в раді інформаційний стенд із зразками документів які подаються від імені громадян з різних нагальних питань, то вони квітки садять біля ж/д вокзалу. Квітки там виростуть і без вас, ви пан голова організуйте роботу установи в правильному руслі а посадку квітів доручіть комісії з благоустрою!!!

  3. Депутат Василь Ігнатюк молодець знав на який рік вказати – 2015 рік це дійсно такий рік в якому багато гучних прізвищ. Як переглянули то самі не повірили. В першу чергу там є прізвища чиновників із самої селищної і що цікаво друзів цих чиновників із найближчого їх оточення. З переглянутого виглядає що плідно попрацювали у 2015році. Молодці!!! Потім гамнюки ходите і соплі жуєте що у вас немає грошей щоб зробити ген – план, бо ніби то всі ділянки були роздані до вас

  4. Василь Ігнатюк – рішуча людина. Поспілкувався із ним, він знає про мою судову тяганину із В.Сапожніковим в Іваничівському суді. Допоміг чим зміг. І ось результат. А у випадку із нашими місцевими чиновниками у вигляді, як вбачається, тиранозаврів раннього тріасового періоду відповідь затягується під різними приводами, не беручи до уваги “Постанову” суду. Чого вони мені тільки не брехали!

    • давайте якось обєднаємось щоб їх взяти конкретно за дупу а то землі під собою не чують

    • Не аргумент.
      Те, що він знає про суд з Сапоженькою ще не робить його унікальним.

  5. Сапожніков свою справу прграв в суді, прийшов гриву опустив а як відповідь дати то кидав тою заявою то на того то на того лиш би не він

  6. Я думаю треба йти до голови і казати або ти парєнь працюєш так як треба або висловимо тобі недовіру на позачерговій сесії + люстрація а там як Бог дасть або в АТО або на нари

  7. То воно якби той компютерщик не їздив цілими днями по району і не ставив своїх талєрок а ше тюнери програмує і кажуть телефони робить, то мо воно було б давно на сайті. Ти друг Олег відкрий собі приватного підприємця і римонтіруй свуї талєрки, бош то виходить шо ти за гроши людей римонтіруєш. Або римунтіруй безплатно. То інтєрєсно міні на твую дікларацию подивитись, чи показав там теї ремонти?
    А ти Федоре понабирав в куманду якихось рузгільдяїв ничо робити не хочуть.

  8. Недовіру можуть висловити тільки три Бадзюньові собаки з клеймом “свобода” решту 23-х депутатів влаштовує і теперішній голова і всі рішення які приймаються на сесіях, а Вася гавкав , гавкає і далі буде гавкати тому і казиться, що сам нікуди непопре!!! Треба бути самому теж хворим , щоб підтримувати таких людей як Ігнатюк!

  9. І все б у ваших наклепах було б складно та не врахували ви панове “революціонери”, що Войтюк у 2015 році взагалі не працював в селищній раді. Як не крути, а до цих рішень він не причетний тому робите поспішні висновки. Ви б хоч розібрались перед тим як звинувачувати людину.

  10. Я не можу зрозуміти чому Василю цікаво тільки 2015 рік???? А ті роки попередні???? коли керував побратим????? Всі землі роздані на території Іванич…!!!!! Є сім’ї які мають по три і більше участки безкоштовної( за “бутилку” або інші “цінні речі”)…. А тепер такий участок пропонують від 5000 тис. долларів… ПРо що можна дискусувати???якщо сажати то ще за ті часи… А не 2015…. Дістали. Роблять собі піар з нічого… Зробіть щось для наших Іванич, а не обливайте брудом когось… “Когось видно під лісом… А свого під носом НІ!!!” Дістали!!!

    • А ті побратими, тільки й вміють, що попіаритись;облити когось (не побратима) брудом, (хоча і їх “побратим” не у “дєл” лишився); погавкати, але ні в якому разі не сісти спільно подумати та вирішити те чи інше питання, чи проблему селища. Гнати тих побратимів в шию і далеко гнати

  11. То воно якби той компютерщик не їздив цілими днями по району і не ставив своїх талєрок а ше тюнери програмує і кажуть телефони робить, то мо воно було б давно на сайті. Ти друг Олег відкрий собі приватного підприємця і римонтіруй свуї талєрки, бош то виходить шо ти за гроши людей римонтіруєш. Або римунтіруй безплатно. То інтєрєсно міні на твую дікларацию подивитись, чи показав там теї ремонти?
    А ти Федоре понабирав в куманду якихось рузгільдяїв ничо робити не хочуть.

    • Чуєш “воно” дядя коля з цукрового, якщо в тебе руки ростуть з заднього місця і ти не хрєна не вмієш, а тільки заздриш, то нема чого тут писати, іди вчися і тобі воздасться !!! Можливо і помилок в словах менше робитимеш.

  12. Шановні писаки,почніть кожен з себе ставши перед дзеркалом і спитавши в себе що я зробив для своїх ІВАНИЧ особисто, ато все хтоби не робив все не так,а на рахунок свободи моя думка така не набрали в раді більшості раз, не зробили такого цирку з обранням голови ради як в районі це два,і ше шАНОВНИЙ умнік іГНАТЮК де рішення по суду з ВОЙТЮКОМ по виборах ти разом з своїм хазяїном всрався в суді, то май честь опублікувати рішення суду кінцеве, і перестань гавкати, та грати в танки бо скоро програєш всі статки тестя і тещі НАЖИТІ НЕПОСІЛЬНИМ ТРУДОМ в лікарні!!!!!!!!!!!!!!!! Всім адекватним удачі

  13. Шановні однодумці буду вдячний за інформацію, де можна побачити декларацію Бадзюня за 2015рік, разом з авто на польській реєстрації, і чи личить керівнику такого РАНГУ їздити на польському авто

  14. Ви селищний голово включіть нарешті мозги і думайте для чого ви прийшли в селищну, а то двоє класних хлопців – один із селищною другий із прокуратури, шантажнули вас корупційною справою одного із ваших родичів (в лапках)і ви як покірний МУЛ ідете в них на поводку.

  15. Я вимагав оприлюднення інформації яка a priori має бути оприлюдненою.
    А завдяки таким як ви, не гавкаючим собакам ті що ховаються за псевдами і пишуть анонімки, половину України вивезли до сибіру. Завдяки вам, моральним уродам з завищеною самоціною і хатою з краю, триває війна.

    • Василю щоб контролювати іваничівську селищну потрібно обєднатися в якесь громадське обєднання а не поливати один одного брудом через сайт.

  16. Сибір плаче за хлопцями з селищної. Ото буде сміху були іваничівцями а стануть сибіряками.

  17. В них вихід один або на Ато або на нари. Юрка землевпорядник а точніше землевласник піде як ПАРАВОЗ

  18. Пропоную закликати в селищну отців із Цукрового Василя і його брата нехай освятять селищну і той планктон шо там ходить і мурчить.

  19. Да, дорогі наші діячі, ГОСПОДАРІ, мабуть прийдуть до вас додому не тільки з кле*ом а з ТТ

  20. Ну рєбята якщо ви за три місяці не змогли виставити на сайт селищної рішення за 2015 рік то що казати якби вам прийшлось доручити щось важче. Усі рішення у вас мають бути в електронному варіанті в компютері. В чому проблема електронний варіант з компютера перенести на сайт селищної.

  21. Чоловіче тебе розвели з тими ганебними відповідями а ти покірно чекав. Пиши заяву в прокуратуру за невчасне надання відповіді, за умисне приховування правди. За таке в прокуратурі повинні порушити корупційне провадження відносно виконавців відповіді і тих хто мав слідкувати за ними щоб останні якомого швидше виконали запит. Якщо в них багато роботи то для виконання саме цього доручення вони мали б найняти людину яка би це вчасно зробила, трудовий кодекс цього не забороняє. А порушувати закон в частини своєчасного надання відповіді вони не мали права а ні за яких обставин. Василю іди в прокуратуру і кажи що порушено закон про звернення громадян порушенно строк розгляду депутатського звернення хай розслідують.

  22. А почему не интересуетесь, что выдавали раньше?
    Например, что делал Вилентко?
    Или спецом мочим Василича?

  23. По черзі: На СТН непішов би я.
    Васіліча ніхто не мочить, якщо Ви не вкурсі то Васіліч тоді не керував, і читайте уважно саму статтю.
    Останнє чому було просто не дати рішень? для чого тут ці взаємообрази?

  24. А давайте за 15 останніх років всю інфу. Дуже багато цікавого побачите по виділенню, купівлі і приватизації в Іваничах. А ще краще за 20 :)І по приміщеннях. Хто і за скільки купив. То буде вообщє бомба:) Неждані прізвища вискочать.

  25. Те що було 15 чи 20 чи 10 років назад нікого не цікавить там і там зрозуміло що то були злодії і гребли відкрито і не дивились а ні нащо і а ні на кого. Діло тут в тім що ті що прийшли зараз кажуть що вони самі чесні що їхні руки нічого не брали і навіть не торкались ні дочого. Тут акцент потрібно ставити на тому що ті що тепер ні чим не кращі тих що були, а саме цікаве те що вони себе такими не вважають.

  26. Шановний директоре, 10 років тому влада в Іваничах вже була “помаранчева”, як апельсини. То по вашій хвілософії треба і янека з бандою забути? :) Вони ржуть з дитячих потуг щось комусь по дрібницях доказати, а тоді брали і продавали “по-взрослому”. Нікого не цікавить? :)

    • Нема питань повідомляйте про відомі вам факти. Будемо піднімати ті справи і дивитись на скільки законно відбувся правочин. Називайте обєкти я чекаю ….

  27. Відтяпали по ходу законним шляхом. На садок документи на землю зроблені в той час не були а тому земля рахувалась у власності селищної ради. Від директора садочка тільки взяли згоду що ім тієї ділянки не треба, зробили на ту ділянку документи під комерційне призначення і продали на аукціоні. Тут питання потрібно ставити до директора садочка чому вона відмовилась від ділянки. Там росли сосни і хвої на ділянці. Замість того щоб діти гралися і дихали йодом то тепер дихатимуть вуглекислим газом. Бравісімо Директору садочка!!!

  28. На рахунок земельної ділянки біля садочка, то василь підніми питання хто і коли перевів її в комерційне призначення отам цікаво буде !!!!!!!!!!!!!

  29. Щоб я це питання розкручував то дайте мені якусь покрокову інструкцію що за чим робити.

  30. Ха-Ха все це для відводу громади від іншого скандалу,а саме закупки автобуса за 1 500 000 гривень через підставний тендер,згоду дає Іваничівська РДА,в державі криза , а Іваничівська РДА не проти ,щоб переплатити з бюджету втричі за автобус.Ганьба владі Іванич!!!

  31. Василь підняв дуже цікаве питання, 2015рік вже нецікаво, цікаво колишній деребан землі, а особливо в попередні роки. Василь копай далі!

  32. Я не можу копати від *ФАНАРЯ* давайте хоч якісь вихідні дані від чого відштовхуватись!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок