<

Як залучити кошти Євросоюзу в Іваничі – про це говорили депутати селищної ради на сесії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:20 | 30.11.2016 / Іваничі / , /
Перегляди
11
/ коментарі 3

28-го листопада відбулася позачергова сесія Іваничівської селищної ради, на якій депутати вирішували нагальні питання життєдіяльності селища. За їх згодою, першими розглянули земельні питання за заявами мешканців.

Визначаючись із двома водними об’єктами, які мешканці Іванич знають за назвами Торфовисько і Татарка, депутати погодились, щоб лише Торфовисько у 2017 році виставити на аукціон для надання його в оренду. Татарка за таким призначенням не набрала більшості голосів. Попередньо депутат Анатолій Макаров пропонував залишити її для громади Іванич, в підтримку його ідеї виступили ще декілька депутатів. Як це мало виглядати, ніхто не озвучив. А поки там не має господаря, біля водойми миють автомобілі.

Підтримку у депутатів отримала програма соціального захисту населення селищної ради, нова програма, направлена на розвиток фізичної культури і спорту у селищі та програма соціально-культурного розвитку. Під них передбачені відповідні кошти на 2017 рік.

Одним із приємних питань, яке озвучила головний бухгалтер Тетяна Новосад, це- 120 тисяч гривень – вільні залишки і 313 тисяч гривень перевиконання бюджету за 10 місяців, які дають можливість вирішити ряд соціальних питань у селищі. Отож, з них 92 тисячі гривень було спрямовано на продовження робіт з вуличного освітлення, 50 тисяч гривень, як дотація, піде на відшкодування збитків в різниці тарифів комунальному господарству, 25 тисяч гривень віддали дитячому комунального закладу «Калинонька» для вирішення потреб кухні і ще 15 тисяч – на солодкі подарунки для 244 малюків до свята Миколая, хоча депутат Ілона Лесь старалася переконати використати ці кошти на іграшки дітям у групи, бо батьки на новорічні ранки приносять своїм дітям солодощі.

Селищний голова Федір Войтюк повідомив, що до Дня працівників дошкільних закладів селищна рада закупила для дитячого садочка іграшки. А тепер має можливість позбавити батьків клопотів і витрат на солодощі дітям на новорічні свята в дошкільному закладі, з чим депутати погодились. Було виділено також 5 тисяч гривень на відкриття Новорічної ялинки у селищі, подарунки та призи. Депутати також задовольнили прохання надати 15 тисяч гривень на обладнання лабораторії Іваничівської центральної лікарні.

Про виділення коштів на відрядження в Республіку Польща приділили особливу увагу. Заступник селищного голови Микола Пасевич, який був з діловим візитом у сусідів за Бугом, розповів, як можна налагоджувати співпрацю з поляками та німцями, розробляючи спільні проекти з однакових проблемних питань, які фінансуватиме Євросоюз. Він повідомив, що знайшов партнера з проблеми довгобудів у Польщі – місто Конська Воля.

В Іваничах є теж довгобуди – недобудована загальноосвітня школа №2 імені Юрія Лелюкова, центральна лікарня, житловий будинок в селищі цукровиків. Щоб вирішити цю проблему, потрібно укласти договір між двома містами і подати відповідні документи на конкурс до Євросоюзу. Таким чином можна вирішувати будь-яку проблему, але для цього потрібно знайти партнера-місто в Польщі або Німеччині з такою проблемою й спільно довести, що це питання потребує вирішення, щоб одержати на це кошти. Депутат Ігор Мороз повідомив, що має досвід співпраці із благодійним фондом «Незабудка» в Іваничах і може налагоджувати таку співпрацю із німцями.

Підсумовуючи обговорення цього питання, селищний голова зазначив: «Ми маємо рухатися в Європу, тому будемо все для цього робити».

Він запропонував призначити відповідального за цю ділянку роботи від селищної ради Миколу Пасевича, від депутатів – Ігоря Мороза, які мають створити робочу групу з питань співпраці з нашими європейськими сусідами. Тож на найближче відрядження і поїздку членів робочої групи до Республіки Польща виділили 10 тисяч гривень.

У підсумку на вирішення усіх питань було виділено 247 тисяч гривень.

Депутати також прийняли рішення про надання згоди на об’єднання громади Іваничівської селищної, Мишівської і Соснинської сільських рад з центром у селищі Іваничі.




коментарів: 3
  1. Пора в Іваничах запускати автобус. Добратись без машини з цукрового на Долинку проблема, Зелена геть в стороні. Автобус треба. На наступних виборах буду голосувати за кандидата, який пустить міський транспорт.

  2. Так, дійсно. В селищі потрібно подумати над питанння транспортного сполучення. Вулиці і мікрорайони селища сильно розгалужені. З одного кінця Іванич до іншого необхідно добиратись пішки до години, а якщо ще хворому до лікарні. Варто було б це питання ініцювати, залучати якогось перевізника, особливо в холоду пору року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа