<

Випив пива в обідню пору та сплатив 10 200 грн: на Іваничівщині оштрафували та позбавили прав водія

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:13 | 7.05.2019 / Іваничі / /
Перегляди
1
/ коментарі 3

За керування автомобілем у селі Поромів Іваничівського району в нетверезому стані чоловік отримав штраф у розмірі 10 200 гривень та був позбавлений права керування транспортними засобами на рік.

Про це йдеться в постанові Іваничівського суду від 23-го квітня.

Так, 15-го квітня о 00:15 по вулиці Центральній в селі Поромів патрульні зупинили водія та виявили явні ознаки алкогольного спяніння. У чоловіка була нестійка хода та запах алкоголю з ротової порожнини. Водій від проходження медичного огляду на стан алкогольного сп’яніння відмовився. Поліцейські склали протокол за порушення ПДР.

В судовому засіданні чоловік свою вину у вчиненому правопорушенні визнав повністю, щиро розкаявся та пояснив, що в обідню пору випив пива. Керуючи автомобілем, був зупинений поліцією. Вказав, що дійсно відмовився від проходження медичного огляду в лікарні бо злякався, що даний огляд може виявити вживання алкоголю.

Ознайомившись з матеріалами справи, заслухавши пояснення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, суд прийшов до висновку, що чоловік вчинив адмінправопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП – Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння.

Вина його повністю доведена, що підтверджується матеріалами справи та дослідженими в судовому засідання доказами, а саме: протоколом, особистими поясненнями правопорушника, рапортами працівників поліції. 

Вивчивши та дослідивши всі матеріали справи, беручи до уваги характер вчиненого, особу та майновий стан порушника, ступінь його вини, а також те, що вперше притягується до адміністративної відповідальності, суд виніс постанову.

Суддя Ігор Нєвєров вважав за необхідне накласти стягнення в межах санкції статті, за якою вчинено правопорушення. Водія визнали винним та наклали на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Читайте також: «Майже ніколи не вживає алкоголю»: Іваничівський суд дав усне зауваження студенту за водіння в нетверезому стані».




коментарів: 3
  1. Треба було не відмовлятися. Вон Мушкет студенту через малозначимість нічого не дав.

  2. Так кумедно звучить українською “запах алкоголю з ротової порожнини”. І ніби все правильно написано (порожнин же не так багато, звідки може відчуватись запах алкоголю). Це ні в якому разі не зауваження до авторів. Просто уявив як поліцейський обстежує ротову порожнину порушника на предмет запаху алкоголю :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок