<

Впродовж п’яти місяців 2016 року в Іваничівському районі було скоєно 51 тяжкий злочин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:57 | 25.06.2016 / Іваничі / , , , /
Перегляди
10
/ коментарі 3

На шостій сесії Іваничівської районної ради, яка відбулась 23-го червня, Іван Васьовчик, заступник начальника Володимир-Волинської місцевої прокуратури прозвітував про стан законності та заходи щодо її зміцнення на території Іваничівського району за 5 місяців 2016 року.

З метою координації діяльності правоохоронних органів району керівництвом Володимир-Волинської місцевої прокуратури проведено одне засідання координаційної наради щодо стану протидії злочинності та корупції на підвідомчій території.

На території Іваничівського району має місце зростання вчинення тяжких злочинів. Упродовж п’яти місяців 2016 року скоєно 51 тяжкий злочин, коли за аналогічний період 2015 року – 41.

IMG_6833

Іван Васьовчик, заступник начальника Володимир-Волинської місцевої прокуратури, стверджує:

“На 10 000 населення у Іваничівському районі зареєстровано 36 тисяч злочинів. Для порівняння у Нововолинську – 108 тисяч злочинів. Відсоток розкриття кримінальних правопорушень біля 43 відсотків, що також є значним, оскільки якщо порівняти місто Нововолинськ, там статистика свідчить про 30 відсотків. На території району впродовж п’яти місяців 2016 року зареєстровано 147 кримінальних правопорушень. Було вирішено 12 звернень громадян, із них 7 – прийнято на особистий прийом”.

Суттєво збільшилась кількість шахрайства з одного до п’яти за аналогічні періоди 2015-2016 років. Також є ріст особливо тяжких злочинів, з нуля до одиниці, а саме, умисне убивство.

Зменшилась кількість злочинів проти власності: крадіжок – з 84 до 79, розбоїв – з 1 до 0.

Спільними зусиллями правоохоронних органів району вдалось зменшити ріст вчинення злочинів неповнолітніми особами, або за їх участю, а саме – з 7 до 4 неправомірних дій.

Упродовж 5-ти місяців 2016 року не зареєстровано таких злочинів як: незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

IMG_6661

Присутніх цікавило, чи прокуратура здійснює нагляд за валютними операціями. На що Іван Васьовчик відповів:

“Ні, функція прокуратури – це здійснення процесуального керівництва в ході судового розслідування. Тобто, якщо буде вчинено кримінальне правопорушення, ми надаватимемо вказівки та вирішуватимемо питання щодо подальшого скерування кримінального провадження”.

Детально проаналізувавши ситуацію в районі, службові особи Іваничівської районної державної адміністрації, Іваничівської селищної ради та органи місцевого самоврядування повинні вживати заходи, згідно наданих законом повноважень, для забезпечення законності на території району, перш за все, щодо правового виховання населення, профілактики та попередження правопорушень.




коментарів: 3
  1. І.Васьовчик? Борець антизлочинного фронту? Сміюсь і плачу! Та його ж самого, схоже, потрібно притягати до кримінальної відповідальності за справи, котрі накоїв у Нововолинську, на посаді заступника прокурора. І “пройшов атестацію”…

  2. Пане Васьовчик, боротьбу із злочинністтю та корупцією потрібно починати з Вас. Саме Ви підтримували обвинувачення в суді та просили 7 років позбавлення волі у сфабрикованій справі проти Бачинського. На цей Ген.прокуратурою відкриті кримінальні провадження щодо судді Ференс-Піжук О.Р., яка разом з Вами виконувала злочинне замовлення та суддях Опейда,Лозовський та Клок.Дивно, чому Ген прокуратура досі не провела службового розслідування щодо Вашої причетності до фальсифікацій у справі Бачинського.

  3. А їх учать робити такий затороможений вираз обличчя чи то приходить з часом?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер